“Zaradim više od jednog selfieja nego da skoro cijelu sedmicu radim”, pohvalila se jedna manekenka i izazvala veliku pozornost javnosti.

Gabby Epstein je 21-godišnjakinja koja se može pohvaliti da je slavna na Instagramu. To znači da ima skoro 700.000 sljedbenika na toj društvenoj mreži koji aktivno lajkaju i komentiraju njene fotografije. Upravo zato su je brojne kompanije angažirale za promociju njihovih proizvoda, a sve što Gabby treba učiniti jest objaviti fotografiju kojom ih promovira i zaraditi novac.

“Definitivno zarađujem više od Instagrama nego od normalnog posla, sto posto. Prije godinu i pola sam često putovala u Brisbane zbog posla i kad odbijete proviziju manekenske agencije od 20 posto, razne troškove i porez, nije mi ostalo mnogo novca. Neki klijenti danas dolaze do mene preko moje agencije, a drugima se sama javljam i šaljem im opće uvjete suradnje, poput onog da imam pravo obrisati post nakon četiri sedmice ako želim”, pojasnila je za Gold Coast Bulletin.

Iako nije željela otkriti koliko tačno zaradi, tvrdi da se strateški postavljenim reklamama na Instagramu mogu zaraditi hiljade dolara.

Čim neko na Instagramu prikupi više od 100.000 sljedbenika, počinju ga pratiti kompanije zainteresirane za oglašavanje preko popularnih profila na Instagramu. Upravo to se dogodilo Gabby nakon što je postala “poznata na Instagramu”.

Na njenom profilu mogu se pronaći reklame za odjeću, hranu i nakit, a s obzirom na to da je zadovoljna zaradom, tko bi je krivio zbog toga.

KOMENTARI:
Loading...