Svaka žena koja je barem jednom isprobala visoke potpetice zna koliko se, upravo zahvaljujući njima, u trenu osjećamo samopouzdanije, elegantnije, seksipilnije… No, dok neke žene u potpeticama mogu hodati, plesati i stajati satima, postoje i one koje u visokim petama jedva izdrže sat vremena. Razlog tome mogao bi se kriti u pogrešnoj visini potpetica, piše Cosmopolitan.

Nedavna istraživanja pokazala su kako svaka osoba ima visinu peta koja je savršena za njenu ili njegovu strukturu stopala, a visina potpetica koja vam najbolje odgovara ovisit će upravo o luku vašeg stopala. Tako će nekim ženama nošenje balerinki predstavljati bolno iskustvo, dok visoke potpetice neće ni osjetiti, i obratno. A želite li saznati koja je idealna visina vaših potpetica, evo kako to jednostavno i bezbolno možete izračunati (bit će vam potreban netko da vam pomogne u mjerenju):

1. Sjedite na stolicu i ispružite jednu nogu te ju, kao i stopalo opustite.

2. Uz pomoć linijara ili metra okomito izmjerite udaljenost od početka jastučića stopala do poda, a zatim izmjerite udaljenost od te tačke na podu do dna pete.

3. Dobivena mjera predstavlja idealnu visinu potpetica za vas.

preuzmi

KOMENTARI:
Loading...