Gotovo da nema osobe koja ne voli oblande, a ovaj recept je idealan za domaćice početnice ili ako vam se gosti iznenada najave.

Sastojci:

– 1 pakovanje oblandi

– 30 kašika mlijeka

– 400 g šećera

– 250 g margarina

– 150 g mljevenih oraha

– 150 g mljevenog keksa

– 50 g crne čokolade

– 50 g bijele čokolade

Priprema:

– Mlijeko, margarin i šećer pomiješajte, pa stavite na vatru da se margarin otopi.

– Kada sve prokuha, dodajte keks, čokoladu i orahe, pa ostavite da se čokolada otopi i da sve ključa 2-3 minute.

– Sklonite sa vatre, pa odmah mažite oblande.

– Na kraju preko oblandi stavite tepsiju ili dasku za sječenje, po cijeloj dužini da se ona lijepo slijepi. Ostavite tako da se ohladi, pa isjecite i poslužite.

Loading...