SASTOJCI

Za biskvit:

6 jaja

6 žlica šećera

4 žlice brašna

2 žlice kakaa

1 prašak za pecivo

10 dkg otopljene čokolade za kuhanje

3 žlice mlijeka

Za kremu:

1/2 l mlijeka

7 žlica brašna

15 dkg šećera

2 vanilin šećera

15 dkg margarina

I još: 1/2 kg jagoda

Za ganache:

4 dl vrhnja za šlag

20 dkg čokolade sa kuhanje

PRIPREMA

Za biskvit razdvojiti žumanjke i bjelanjke pa miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodati tada brašno, kakao i otopljenu čokoladu te mlijeko. Na kraju kuhačom umiješati posebno istučen snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti na papir za pečenje u lim za pečenje (38×22 cm), poravnati te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175ºC 30 minuta. Pečeni biskvit iskrenuti iz lima, kada se prohladi skinuti papir za pečenje pa ga prerezati po pola kako biste dobili dvije kore.

Za kremu odvojiti 2 dl mlijeka pa pomiješati sa šećerom i brašnom. Ostatak mlijeka zakuhati pa kada provrije polako uliti smjesu sa brašnom i šećerom. Kuhati uz neprestano miješanje 5-6 minuta. Krema je gotova kada se lijepo sjedini i zgusne. U ohlađenu kremu umiješati prethodno mikserom izrađen margarin.

Jagode sitno nasjeckati.

Za ganache zagrijati u lončiću vrhnje za šlag, dodati čokoladu natrganu na kockice pa uz miješanje zagrijavati na laganoj vatri. Ne smije provriti! Ganache je gotov kada se sva čokolada otopi i kada smjesa postane ravnomjerno smeđa. Prohladiti uz povremeno miješanje.

Izrada: prvu koru biskvita vratiti u lim u kojem se biskvit pekao, premazati polovicom kreme, složiti preko nje jagode, prekriti jagode ostatkom kreme pa poklopiti drugom korom biskvita. Sve skupa preliti tekućom čokoladnom ganache kremom. Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi a potom u hladnjaku.

Dobar tek!

(SB)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...