Ako vas vuče želja da napustite državu i odete u bijeli svijet, a sviđa vam se ideja da živite u Japanu, vjerujemo da smo pronašli gotovo idealnu ponudu za vas.

Naime, lokalne su vlasti u prefekturi Kagoshima, u želju da povećaju populaciju i pokrenu novi životni ciklus na ostrvima Takeshima, Ioujima i Kuroshima, objavile na službenim stranicama šta sve nude ukoliko spakujete kofere i doselite, a to su:

– jednokratno 1.500 KM za putne troškove
– tri godine novac za najam kuće; 1.300 KM ako ćete živjeti sami, 1.500 KM ako ćete doseliti s partnerom + 280 KM za svako dijete u porodici
– tele na poklon koje možete zamijeniti za 7.750 KM
– 1.500 KM za prvo dijete, 2.800 KM za drugo, 4.400 za treće dijete, 6.000 KM za četvrto…
– finansijska pomoć za školovanje djeteta
– finansijska pomoć za pokretanje posla, a nudi se: poljoprivreda, uzgoj krupne stoke, šumarstvo i ribarstvo
– dio plaćenih troškova za izlaske ukoliko ste samac i tražite srodnu dušu

Takođe, vrijedi spomenuti i kako su vlasti maksimalno spustile cijene za najamninu kuća na otprilike 250 KM, te da morate ispunjavati dva uslova kako bi vam izašli u susret. Prvi uslov je da ne smijete biti stariji od 55 godina, a drugi da ostrva ne smijete koristiti kao odmarališta i da se morate prihvatiti posla.

Zvuči dobro, zar ne? Zvuči sjajno ukoliko nemate problema s vulkanima, a upravo se provinciji Kyushu nalazi nalazi Aso (1.592 m), najaktivniji u Japanu, piše Istinito.com.

Doduše, treba onda istaći i to, na Kyushu su do smrti živjeli Kamato Hongo i Yukichi Chuganji, donedavno najdugovječnije zabilježene osobe na svijetu.

KOMENTARI:
Loading...