Pismo koje je jedna majka napisala svom 13-godišnjem sinu postalo je viralni hit. Amerikanka Estella Havisham, kako se mama predstavlja na Facebooku, napisala je pismo sinu koji se osjetio dovoljno odraslim da pravi svoja sopstvena pravila.

Međutim, njegova majka je smatrala kako je neophodno naučiti ga lekciju o samostalnosti,

Iako je pismo bilo namijenjeno samo njenim prijateljima, ubrzo je postalo viralni hit, a lekcija za Aarona oduševila je svijet.

“Dragi Aaron,

Kako si zaboravio da ti je samo 13 godina, a da sam ja roditelj, pretpostavljam da je vrijeme da naučiš jednu lekciju. Također, s obzirom na to da si mi u lice ‘bacio’ informaciju kako ti sada zarađuješ, tako će ti biti lakše da otkupiš od mene sve što sam ti kupila u prošlosti. Ukoliko želiš svoju lampu, sijalice ili pristup internetu, morat ćeš platiti učešće:

Kirija: 340 dolara
Struja: 116$
Internet: 21$
Hrana: 150$

Također ćeš morati bacati smeće ponedjeljkom, srijedom i petkom, kao i pomesti i usisati podove tih dana. Morat ćeš kupatilo očistiti jednom sedmično, spremati si da jedeš i počistiti za sobom. Ako to ne učiniš, naplatit ću ti 30$ naknade troškova za spremačicu za svaki dan koji ja to budem morala raditi. Ako odlučiš ponovo biti moje dijete, a ne moj cimer, možemo pregovarati o uslovima.”

Uslijedilo je skoro 100 hiljada Faceboook likeova, a pismo je podijeljeno sko 200 hiljada puta.

Mama je potom napisala dodatno pojašnjenje:

“Dajte se uozbiljite. Neću izbaciti svog 13-godišnjeg sina na ulicu ako ne može platiti svoju stanarinu. U biti, ne želim da plati ništa, ali želim da cijeni svoj dom, svoj prostor i sve darove i blagoslove koje imamo. Napisala sam ovo samo da bi shvatio poentu – ništa u životu ne dolazi besplatno.”

KOMENTARI:
Loading...