Film zasnovan na romanu – E L James „PEDESET NIJANSI – MRAČNIJE“  (FIFTY SHADES DARKER) u naša kina stiže 9. februara 2017. godine.

Jamie Dornan i Dakota Johnson se vraćaju kao Christian Grey i Anastasia Steele u „Pedeset nijansi – Mračnije“, drugom nastavku svjetskog bestselera i fenomena „Pedeset nijansi“. Poslije velikog hita iz 2015. koji je zaradio preko 560 miliona dolara širom svijeta, novi nastavak stiže za Dan zaljubljenih i poziva vas da se prepustite nečemu za nijansu mračnijem..

Kad povrijeđeni Christian Grey pokuša da namami opreznu Anu Steele ponovo u svoj život, ona će zahtjevati novi dogovor prije nego što mu pruži drugu šansu. Dok njih dvoje pokušavaju da izgrade povjerenje i stabilnost, mračne figure iz Christianove prošlosti počinju da kruže oko ovog para, odlučne u tome da unište njihove planove za zajedničku budućnost.

U nastavku se ponovo pojavljuju oskarovka Marcia Gay Harden, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Rita Ora, Victor Rasuk, Eloise Mumford, Max Martini, kojima se po prvi put pridružuju oskarovka Kim Basinger, Hugh Dancy, Bella Heathcote i Eric Johnson.

„Pedeset nijansi – Mračnije“ režira James Foley („Strah“, „Kuća od karata“), a producenti su ponovo Michael De Luca, Dana Brunetti i Marcus Viscidi, kao i E.L. James, koja je i napisala ovaj blokbaster serijal. Scenario je napisao Niall Leonard prema romanu E L James.

Iskliznite iz uobičajenog.

Komentari: