I dalje ne jenjavaju reakcije na dvostruki cjenovnik, za domaće i strane goste, koji je u svom kafiću Roki bar uveo rovinjski ugostitelj Damir Hubar, pa je dva “kapućina” naplatio 76 kuna.

Upravo je ta priča završila u javnosti, a vijest su prenijeli i njemački mediji, što ne ide naruku domaćem turizmu.

Kako piše riječki Novi list, putem mejla javili su se turisti iz Njemačke nezadovoljni dvostrukim cjenovnikom iz Rovinja, kako bi poručili da upravo zbog toga neće da ljetuju u Hrvatskoj – Bernd Wegner iz Berlina odlučio je da ljetovanje u Hrvatskoj zamijeni onim na grčkim ostrvima.

“Danas sam u njemačkim novinama pročitao da neki hrvatski restorani nude kafu po dva posebna cjenovnika. Jedan za domaće, a drugi za strane goste, kao u nerazvijenim zemljama. Moja je porodica ovog vikenda odlučivala je gde ćemo na ljetovanje. Imali smo dvije mogućnosti – Hrvatska ili Grčka. Ali zbog ovog odlučili smo se za Grčku jer ne želimo da nas neko vara. Za sve države u Evropskoj uniji važi zakon koji kaže da je zabranjeno imati različite cijene za lokalce i strance. Zato vam zahvaljujem što ste objavili tu vijest. Nadam se da će mnogo ljudi pročitati ovaj članak i izbjegavati Hrvatsku ubuduće dok se tome ne stane na kraj”, pisao je ovaj ogorčeni njemački turista.

KOMENTARI:
Loading...