Nevjerovatnih i šarmantnih 30 kvadrata

Ako živite u garsonijeri, to ne mora da znači da ona ne može biti uređena sa stilom i da prati najnovije trendove u uređenju enterijera.

Sljedeći put kada budete razočarani garsonijerom, razmislite kako da je osvježite, učinite je modernim i toplim domom.

Ključ opremanja garsonijere je u maksimalnom iskorištavanju prostora.

Koloritni dodaci

Dodajte elegantne dodatke kao što su lusteri, podne lampe, umjetničke slike, jastuci sa cvjetnim uzorkom… Kombinacija jednog ili više ovih dodataka svaki će prostor učiniti ljepšim, udobnijim i toplijim.

Od poda do plafona

Koliko vam je puta zatrebao dodatni prostor za vaše knjige, filmske naslove, kutijice…? Riješite problem instaliranjem polica od poda do plafona. Prilikom kupovine ovakvih polica obratite pažnju na širinu. Nisu vam potrebne duboke police, one zauzimaju mnogo prostora. Podijelite ih na funkcionalne cjeline, multimedija, knjige, kutijice…

Providne stolice i fotelje

Osvježite prostor i vizuelno ga povećajte sa providnim plastičnim stolicama. Namještaj koji ne blokira svjetlost, daje osjećaj prozračnosti i širine malim prostorima. Prostor uređen s plastičnim ili staklenim provodnim namještajem unijet će duh modernog.

Rješenje za visoki strop

Ako ste mislili da su kreveti na sprat rezervisani samo za dječije sobe, griješite. Stanovi sa dovoljno visokim plafonom mogu se transformisati u udoban dom sa odvojenom spavaćom sobom na drugom nivou. Pri tome treba iskoristiti i pregradni zid, koji služi kao oslonac, za plakar.

Pletene korpe

Po pravilu, kupatilo je malo. Na zid okačite pletene korpe. Ne samo da će biti vrlo dekorativne već ćete dobiti dodatni skladišni prostor za ručnike, kozmetičke preparate… Ovakve košare možete postaviti iznad toalet-šolje, veš-mašine i slično.

Izdignuti krevet

Dizajneri rade danonoćno kako bi stvorili što više prostora. Nekada su rješenja za dodatni skladišni prostor izuzetno jednostavna. Jedno od takvih rješenja i izdignuti nivo koji služi kao podloga za krevet ali i plakar. U jednom dijelu su police, dok se u drugom nalazi sanduk u koji možete spremiti posteljinu.

KOMENTARI:
Loading...