Nakon što su princ Harry (34) i Meghan Markle (37) svijetu u srijedu ponosno predstavili sinčića Archieja.

A engleski voditelj Danny Baker (61) na Twitteru je objavio fotografiju na kojoj jedan par pozira s majmunom odjevenim u svečano odijelo, a ispod nje je napisao: “Kraljevska beba izlazi iz bolnice.”

Foto: JL/Twitter-Screenshot

Gnjusan rasistički ispad upućen tek rođenom djetetu razbjesnio je englesku, ali i svjetsku javnost. Danny je spornu fotografiju izbrisao s društvene mreže čim su ga korisnici iste počeli zatrpavati kritikama, no već je bilo prekasno.

Naime, posramljeni Baker u četvrtak ujutro dobio je otkaz na BBC-ju, gdje je vodio radijsku emisiju “BBC Radio 5 Live”, objavio je Daily Mail.

“Ja nisam rasist! Samo sam se htio našaliti, ali zapravo sam šokiran vlastitom glupošću. Čim sam shvatio da je moja objava uvredljiva, obrisao sam je. Duboko se ispričavam”, pokušao se opravdati Baker, ali bezuspješno.

“Njegova ozbiljna pogreška u prosuđivanju protivi se svim vrijednostima za koje se mi kao radijska postaja zalažemo. Danny je briljantan voditelj, ali više neće biti dio našega tima”, priopćili su s BBC-ja, i sami zgroženi Bakerovom usporedbom malenoga Archieja s čimpanzom.

“Rugati se bebi zbog boje kože i podrijetla njegove majke – apsolutno dno dna! Ti si smeće od čovjeka”, komentirali su ljutiti korisnici Twittera.

(Jutarnji list)    

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...