Snežana Gržin Miljković (33) iz Beograda imala je šefovsku poziciju i dobru platu, ali čim je dobila dijete, ona i muž Zlatko su znali da u Srbiji ne žele da nastave porodični život. Spakovali su kofere, kupili kartu u jednom pravcu i otišli u daleku Švedsku.

Švedska inače vapi za radnicima, plate su “boli glava”, a sudeći prema spisku deficitarnih zanimanja, Šveđani su “u škripcu” sa čak 72 zanimanja koje mogu popuniti radnici porijeklom iz stranih zemalja, a koji ne posjeduju pasoš Evropske unije”, piše Blic.

Kako smo već pisali, ovoj skandinavskoj zemlji najpotrebniji su IT stručnjaci, radnici zaposleni u prosvjeti, građevinari, ljekari, medicinsko osoblje i fizički radnici. Najviše su plaćeni ljekari – mjesečno do 5.000 evra.

Sagovornica Blica već godinu i po dana živi i radi u toj zemlji i ono što za sada može da kaže, to je – da ne želi u Srbiju da se vrati.

– Radila sam u jednoj internacionalnoj banci skoro šest godina. Bila sam na šefovskoj poziciji i imala dobra primanja, a onda sam dobila dijete. To je bila prelomna tačka, i suprug, koji je inače bio oficir u našoj vojsci, i ja smo odlučili da život nastavimo “preko”. Jednostavno, željeli smo da odemo iz zemlje kako bi naše djete raslo u nekom drugačijem i boljem društvenom sistemu – priča Snežana Gržin Miljković koja je svoju šansu za bolji život pronašli u Geteburgu.

– Kada me neko danas pita kako i kada sam poslala svoju aplikaciju za automobilsku kompaniju, ja se ne sjećam, jer sam toliko aplikacija slala da sam zaboravila na to – priča Snežana, koja je inače poslove ekonomiste tražila i isto vrijeme i u Finskoj, Norveškoj, Njemačkoj, pa čak i na Novom Zelandu.

Prošlo je, kaže, dosta vremena od apliciranja do trenutka kada su se oni njoj javili.

– Selekcija za buduće zaposlene izvršena je kroz nekoliko krugova. Prvo sam radila testove ličnosti i inteligencije. Nakon što sam prošla to onlajn testiranje, bila sam pozvana na skajp intervju sa komisijom. Sljedeći korak bio je odlazak u Geteburg na testiranje. Tu je bilo nas desetoro koji smo prošli dva prethodna kruga selekcije. Tu su nas “bacili u vatru”, imali smo prilike da rješavamo zadatke sa kojima ćemo se potencijalno susretati na poslu. Nakon toga smo nas petoro je dobilo poslove na pozicijama za koje smo i aplicirali – prisjeća se Snežana.

Neposredno nakon testiranja njen život dobija nešto ubrzaniji i drugačiji tempo, te ona sa porodicom dva mjeseca kasnije odlazi u Geteburg.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...