Na današnji dan obilježava se tužna obljetnica smrti Toše Proeskog. Makedonski slavuj preminuo je u ranu zoru 16. oktobra 2007. godine nedaleko od Nove Gradiške, na autocesti Zagreb – Lipovac, oko 6.20 ujutro, u 26. godini života.

Pjevač je bio na putu prema Zagrebu, sjedio je kao suvozač u automobilu kojim je upravljao njegov prijatelj Georgij Georgijevski, a neprilagođena brzina rezultirala je time da je vozilo udarilo u prikolicu tegljača i to baš onom stranom u kojoj je bio Toše. Preminuo je na licu mjesta, a tuga za njegovim preranim odlaskom ne blijedi ni 12 godina nakon strašne tragedije.

Iako je po prirodi bio poprilično samozatajan, njegov ljubavni život nije prošao nezapaženo. Bliski prijatelji preminulog pjevača tvrde da je on oduvijek imao samo jednu veliku ljubav. Riječ je o bivšoj profesionalnoj rukometašici Andrijani Budimir s kojom je proveo nekoliko godina u vezi s prekidima.

Vezu su započeli 2001. godine, ali je tome došao kraj nakon tri godine. Ponovno su odlučili biti zajedno 2007. kad su počeli živjeti zajedno. Iste godine, točnije 16. oktobra, Toše je izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

– Nekad mi je Toše nosio bijele ruže, moje omiljeno cvijeće. Sad ih ja nosim njemu na grob. Doktor mi je zabranio da idem u Kruševo jer svaki put nakon što odem na Tošin grob, završim u bolnici – ispričala je svojevremeno Budimir koja se nije htjela odreći nošenja crnine te se potpuno povukla i jako smršala. Navodno ju je planirao zaprositi, ali su menadžeri rekli kako je to “loše za karijeru”.

Tada se još uvijek bavila profesionalnim rukometom, ali je karijeru prekinula. Danas je uspješna voditeljica rukometne škole za djecu u Makedoniji.

– Svi su me uvjeravali da ne smijem odustati. Govorili su mi da život ide dalje i da trebam nešto raditi. Ne sređujem se, ne šminkam, nigdje ne mogu izaći – pričala je svojevremeno  Andrijana koja je u jednom trenutku otvorila kozmetički salon, ali to je nije veselilo.

Njihovu ljubav nisu zaobišle prepreke. Naime, njegova menadžerica Ljiljana Petrović tvrdila je kako oni uopće nisu bili u vezi.

قالب وردپرس

Komentari: