IAKO se neki neće složiti kako njemački trio nije ono najbolje u segmentu sportskih premium limuzina, radi se o još uvijek najpopularnijim predstavnicima.

Naravno, Jaguar, Volvo i Alfa Romeo samo su neki od hrabrih ratnika koji su ozbiljno načeli njemačko kraljevstvo, a zaboraviti ne treba ni Teslu i njezin Model S. No to je već neka druga priča s drugim glavnim protagonistima, a jedine zajedničke premise su im da su vraški brzi i skuplji od 100.000 eura. 

U takvom ozračju posebno se ističe Mercedesova E klasa u AMG izdanju. Sada razvija 612 KS i 850 Nm, a usprkos obilju luksuza uhvati 100 km/h za 3,4 sekundi, a paket kazaljka se uz AMG Driver zakrene do 300 km/h. Zvuči nedodirljivo, čak i za BMW.

Bar još neko vrijeme jer će nova generacija M5 biti doslovno čudo od automobila. Sa 600 KS i 700 Nm novi će M5 do 100 km/h stizati za manje od 3,5 sekundi. Do tada možemo vidjeti što može još uvijek aktualni M5. 

oju godinu noviji je Audijev predstavnik. A7 je definitivno Audi s najboljim izgledom, a u svojoj četvrtoj godini, RS7 se odlično nosi s rivalima. U Performance verziji 4.0 V8 twin turbo ispaljuje 605 KS i 750 Nm, a 100 km/h postiže u 3,7 sekundi uz 350 km/h maksimalca.

Nije sve u brojevima, a puno je i u konačnoj izvedbi. Ako vas zanima kako ovi automobili zvuče, ubrzavaju i voze, pogledajte video u nastavku. U nešto više od 10 minuta nećete saznati sve, ali neke stvari će sasvim sigurno biti jasnije.

Komentari: