Najbolji budilnik ikada: Skuha vam kafu prije nego što vas probudi

Britanski dizajner Džoš Renof osmislio je budilnik koji vas, umjesto alarmom, budi mirisom svježe skuhane kafe i tako postao tvorac vjerovatno najomiljenijeg “alarma” ikada.

iCup šoljica će oduševiti sve kojima dan počinje uz kafu i računar, a posebno ljubitelje brenda Apple. Šolja je u obliku Apple simbola, a ima i USB ulaz koji možete priključiti na svoj računar da bi ostala topla.

Uređaj je nazvan “Barisieur”, izgleda kao običan budilnik, s tim što se na njegovom vrhu nalazi aparatura koja će vam skuhati kafu pre nego što se oglasi jutarnji alarm.

“Barisieur” u sebi ima pregrade za mlijeko, šećer i kafu, a nakon što voda provri ona se miješa sa kafom, prije nego što završi u šolji iz koje se pije. Tako vas već u trenutku buđenja na komodi pored kreveta čeka svježe skuhana kafa koja obezbjeđuje idealan početak novog radnog dana.

Ovaj budilnik je za sada samo koncept, ali je odmah nakon objavljivanja ova ideja izazvala ogromno interesovanje širom svijeta, pa nema sumnje da će veoma brzo prvi budilnici Džoša Renofa zablistati u domovima ljubitelja kafe širom svijeta.

Jedina otežavajuća okolnost, bar na početku prodaje, biće cijena jer se očekuje da će “Barisieur” koštati oko 450 dolara. Da li biste vi bili spremni da izdvojite toliko novca za “najbolji budilnik ikada”?

KOMENTARI:
Loading...