Muž godinama sadio cvijeće kako bi oraspoložio bolesnu suprugu

Japanski mediji ovih dana prenose priču o muškarcu, koji je pun ljubavi, za svoju bolesnu suprugu dvije godine sadio cvijeće kako bi joj vratio radost življenja.

Gospodin i gospođa Kuroki iz japanskog gradića Shintomija u braku su šezdeset godina. Zajedno su radili kao proizvođači mljekarskih proizvoda, podigli dvoje djece i umirovljeničke dane planirali provesti zajedno putujući Japanom.

Supruga je, međutim, nakon trideset godina braka, u 52. godini, u vrlo kratkom vremenu oslijepila od posljedica dijabetesa, povukla se iz života na farmi i izoliravši se od prijatelja i obitelji prestala izlaziti iz kuće.

Razmišljajući o tome na koji bi način mogao privući prijatelje i članove obitelji da je što češće posjećuju, njezin je suprug opazio cvijeće shibazakure.

Ta vrsta mahovine brzo se širi, intenzivnih je boja i u cvatu prekrasno miriše. Stoga je dvorište svoje kuće odlučio pretvoriti u cvjetni tepih. Za to su mu trebale dvije godine rada i nekoliko hiljada cvjetova shibazakure.

Imanje Kurokijevih sada je svakog proljeća prekriveno ružičastim cvjetnim tepihom opojnog mirisa, a gospođa Kuroki nakon duge izolacije uživa u svom dvorištu.

Osim što je uspio izmamiti osmijeh na supruginom licu i vratiti joj radost življenja, gospodin Kuroki je svojim trudom postigao da gradić privlači brojne turiste, koji, znajući ovu ljubavnu priču, redovno svrate do njihove kuće.

KOMENTARI:
Loading...