Ženski dekolte podijelio je svijet. Dok jedni obožavaju velike, bujne grudi, postoje i oni kojima su male i čvrste grudi prelijepe i draže, piše Espreso.
Jedno istraživanje pokazalo je da ono što utiče na ukus muškarca kada su u pitanju ženske grudi je, između ostalog, visina njihovih primanja.

Prvo istraživanje

U prvom eksperimentu je učestvovalo je 266 muškaraca s različitim primanjima i iz svih društvenih slojeva: nižeg, srednjeg i visokog.

Svakom ispitaniku su pokazane animirane ženske figure s različitim veličinama grudi. Oni su ih ocjenjivali od jedan do pet, u zavisnosti od stepena privlačnosti.

Ispostavilo se da muškarci s niskim socioekonomskim statusom smatraju da su velike grudi privlačnije, za razliku od muškaraca s visokim primanjima.

Drugo istraživanje

U drugom eksperimentu psiholozi su željeli da utvrde da li glad utiče na to da li su muškarci skloniji velikim ili malim ženskim grudima, s obzirom na to da su grudi asocijacija na porođaj i odgajanje djeteta.

Grupama gladnih i sitih muškaraca pokazivali su animacije različitih veličina ženskih grudi. Muškarci koji su gledali animacije praznog želuca bili su oduševljeni bujnim ženskim poprsjima, za razliku od onih koji su došli siti i smatrali da su privlačnije manje grudi.

KOMENTARI:
Loading...