Osvježavajući okus i izgled omiljenog Cheesecake-a dočarava ova torta koju možete napraviti bez mnogo truda.

Za prhko tijesto potrebno vam je:

  • 250 gr glatkog brašna
  • 100 gr šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 80 gr maslaca

 

Za fil pripremite:

  • 0,5 dcl mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 gr šećera
  • 800 gr milerama
  • Voće po želji i preljev za torte

 

Od sastojaka za tijesto umijesimo prhko tijesto i ostavimo u frižider na hlađenje oko 45 minuta. U pola litre mlijeka skuhamo puding od vanilije sa 200 gr. šećera, i u vrelo dodamo mileram. U kalup promjera 26-28 cm, koji smo prethodno obložili masnim papirom ili margarinom i brašnom, stavimo tijesto. Tijesto se može oblikovati mokrim rukama. Zatim stavimo fil, na kojij utisnemo voće (npr. kupine, maline, jagode…)

Pečemo u pećnici zagrijanoj na 170 stepeni oko 70 min, i stavimo da se ohladi nekoliko sati. Kada je potpuno hladna, tortu možete preliti kupovnom voćnom glazurom.

Recept preuzet sa Meggle kuharice

KOMENTARI:
Loading...