Negzzia (29), model iz Irana, u bijegu je od iranske Revolucionarne garde koja je traži još od 2017. godine zbog fotografija na kojima je pozirala polugola, tj. samo u rublju. Vlasti u domovini njezin editorijal proglasile su “nepristojnim i nemoralnim”, a zgodnoj brineti zbog kršenja strogog islamskog zakona prijeti i zatvorska kazna.

Manekenka je pobjegla u Tursku nakon što je fotograf s kojim je svojedobno surađivala dio njezinih provokativnih fotografija predao iranskoj policiji. Negzzia je morala pobjeći iz domovine jer se bojala da će je vlasti bičevati.

U novembru 2018. u Parizu je podnijela zahtjev za azil Francuskom uredu za zaštitu izbjeglica i osoba bez državljanstva (OFPRA) – nada se, kaže, kako će moći ostati u Francuskoj i ondje graditi manekensku karijeru.

– Ne žalim ni za čim. Štoviše, ponosna sam što sam prekršila pravila onih koji nimalo ne poštuju žene – izjavila je Negzzia.

Ali Iranka se i u francuskoj prijestolnici našla u velikim problemima – bilo joj je teško doći do posla u gradu u kojem nikoga ne poznaje, a kad je ostala bez ono malo ušteđenog novca, našla se na ulici, a neko vrijeme bila je primorana spavati na klupama u parku.

– Jednom sam morala prodati torbu s haljinama za deset eura… Očajnički mi je trebao novac da si kupim hranu – rekla je Negzzia Le Parisienu, a prenosi Daily Mail.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Supergirl (@negzzia) Lip 16, 2019 u 3:09 PDT

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...