Bailey Matthews, osmogodišnjak iz Engleske koji boluje od cerebralne paralize, oduševio je svijet i poslužio brojnima kao inspiracija, završivši triatlon prošlog vikenda.

Scena u kojoj dječak skida svoje proteze koje mu pomažu pri hodanju kako bi bez ikakve pomoći prešao cilj, oduševila je sve…

“To je bio njegov način da poruči svima da je sve moguće kad se hoće”, kazala je dječakova majkaJulie Hardcastle, dodavši kako su nevjerovatne ovacije prisutnih dale Baileyu snagu da završi.

Mladi sportista iz Nottinghamshirea dobio je dijagnozu kada je imao samo 18 mjeseci. Iako ovo stanje utječe na njegove motorne vještine, zbog čega nešto, nama tako jednostavno i lako, njemu izgleda kao veliki zadatak – njegov otac je napravio poseban okvir koji mu pomaže da učestvuje u fizičkim aktivnostima, kao što je učešće na triatlonu.

Otac dječaka, i sam sportista, kaže kako je Bailey mnogo želio učestvovati na triatlonu, koji podrazumijeva plivanje na relaciji od 100 metara, zatim vožnju bicikla te na kraju utrku. Organizatori su dozvolili “jednom roditelju” da pomogne dječaku i u Baileya je, svo vrijeme, bio njegov otac.

KOMENTARI:
Loading...