Postoji li doista ljubav na prvi pogled?

Otprilike 56 posto stanovnika Amerike vjeruje u ljubav na prvi pogled, a svaka je treća osoba prijavila da ju je i doživjela.

Studija provedena prošle godine na sveučilištu u Groningenu je uspjela odgovoriti na neka pitanja. Protekla istraživanja su pokazala kako je ljubav na prvi pogled “pozitivna iluzija” ili memorija koju partneri sami stvaraju kako bi ušli u vezu. Dakle, ako završimo u vezi s nekim, čini nam se da smo oduvijek znali da je to partner za nas.

Čak je 92 posto onih koji su izjavili da su osjetili što je ljubav na prvi pogled, tvrde kako su se u tog partnera kasnije i zaljubili. Kako bi istražili postoji li ljubav na prvi pogled, autori studije “Kakva je to ljubav – ljubav na prvi pogled” su potražili odgovore u tri različite kategorije – online, u laboratoriju, i tri događanja organizirana za upoznavanje parova, od strane 396 ispitanika.

Rezultati su pokazali kako je doživljaj fizičke privlačnosti u korelaciji s ljubavi na prvi pogled. Zanimljivo je da muškarci puno češće iskuse ljubav na prvi pogled. Parovi koji su je doživjeli su izjavili kako je prvi dojam bio povezan s erosom, naknadno se javila strast koja se pretvorila u romantičan odnos, piše Ordinacija.

KOMENTARI:
Loading...