Sedam dana nakon premijere pjesme “Ljubav je…” za ovogodišnji Eurosong bh. predstavnici počinju promociju pjesme van Bosne i Hercegovine.  Za prvo gostovanje odabrali su Švedsku i Stockholm, zemlju i grad domaćin Eurosonga gdje će 10. maja, braneći boje Bosne i Hercegovine, nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri, javlja Fena.

U organizaciji APU Network, jednog od najvećih sponzora povratka i učešća BiH na ovogodišnjem Eurosongu, 27. februara u hotelu Clarion u Stockholmu bit će upriličeno obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Među mnogobrojnim zvanicama i gostima su ovogodišnji predstavnici BiH na Eurovision Song Contestu u Stockholmu, koji dolaze u Švedsku samo sedam dana nakon premijerne izvedbe u sarajevskoj Vijećnici. Dalal, Deenu, Ani Rucner i Jali pridružit će se i Almir Ajanović koji je napisao i komponovao pjesmu “Ljubav je…”.

APU Network je već od početka projekta ESC2016 pristao da bude i sponzor i domaćin bh. predstavnika i u tom cilju nedavno pokrenuo akciju okrenutu ka bh. građanima širom Skandinavije, s ciljem da se osigura dio neophodnih ekonomskih sredstva za učešće bh. predstavnika na ESC2016, saopćeno je iz BHRT-a.

 
KOMENTARI:
Loading...