U svijetu modne industrije na cijeni su (pre)mršavi modeli, ali u zadnje vrijeme sve više pažnje dobivaju i modeli koji su bliži stvarnim ženama.

Jedan od najpopularnijih modela je američka ljepotica Iskra Lawrence koja je u svijetu manekenstva još od svoje 13. godine. Danas je zaštitno lice mnogih američkih brendova i pozira za kataloge reklamirajući odjeću i donje rublje. Ipak, njen put nije bio jednostavan. Kako se razvijala, tako su se razvile i njene obline. U tinejdžerskim godinama modna agencija ju je odbila jer su joj ‘bokovi bili preširoki’.

“Imala sam 15 godina kada su mi rekli kako bi moji bokovi trebali biti 86, a bili su 91 cm. Zaključili su da su preširoki. To me užasno potreslo, bila sam uništena”, prisjetila se Iskra u intervjuu za Business Insider.

iskra-3

Za redovnu modnu agenciju bila je prevelika, a zatim su je odbili i iz plus size agencije jer pak nije bila dovoljno krupna! Nakon toga je prihvatila ponudu agencije za tzv. straight size modele, ali je svaka njena fotografije prije objave bila retuširana do neprepoznatljivosti. Iskra s tim nije bila zadovoljna i zato je odlučila to promijeniti i pokazati kako stvarno izgleda.

KOMENTARI:
Loading...