Cindy Garcia Lister (31), Kostarikanka koja trenutno živi u Engleskoj, godinama je muku mučila s viškom kilograma, a kako prenosi Daily Mirror, nakon što je isprobala čitav niz dijeta, konačno je našla ključ kojim je u potpunosti transformirala svoj izgled te se iz bucmaste cure pretvorila ne samo u mršaviju verziju sebe, nego i kudikamo zgodniju.

Počela se baviti profesionalnim bodybuildingom i nada se da bi sljedeće godine mogla pobijediti na nekom od velikih takmičenja.

‘Ne mogu vjerovati koliko mi se život promijenio. Pokušala sam baš svaku dijetu koja je ikad izmišljena, a onda sam shvatila da naprosto moram balansirati prehranu i krenuti vježbati. Sada se osjećam zdravije i obožavam takmičenja. Kada pogledam neke svoje stare slike, ne mogu vjerovati da sam ja na njima’, priča Cindy.

Svojedobno je imala 82 kilograma, a sada ima tek nešto više od 50.

U djetinjstvu je bila mršavica, a kilograme je počela dobivati tokom studija u rodnoj Kostarikij

‘Bila sam pod stresom zbog velikog broja obaveza tako da sam se hranila nezdravo, često sam u sebe ubacivala čokoladu i grickalice, sve ono što nisam smjela. Prosurfala bih internetom i potražila neku čarobnu dijetu o kojoj svi pričaju. Probala sam toliko suludih stvari, čak bih znala ne jesti određenu vrstu hrane umjesto da sam balansirala odabir namirnica’, kaže Cindy i dodaje da se sve promijenilo kada je vidjela mršaviju sebe na jednoj fotografiji iz djetinjstva.

‘Rekla sam, o Bože, moraš nešto učiniti. Isprva sam probala razne metode treninga, ali najviše sam zavoljela tegove. Svaka tri mjeseca morala sam kupovati odjeću koja je bila broj manja’.

S vremenom se upoznala s ekipom iz teretane s kojom je raspravljala o tjelesnoj aktivnosti i načinima na koji bi se mogla ojačati. ‘Tek tada sam naučila šta je to zapravo bodybuilding. Kada sam svojima rekla čime se sada bavim, bili su malo zatečeni, svi su mi govorili da pazim da ne postanem premišićava. Mislim da sam uspjela napraviti pravi balans danas.

Prvo takmičenje na kojem je nastupila bilo je u bikini kategoriji.

‘Kada sam došetala na pozornicu prvi put uhvatila me velika trema, ali sam na kraju bila u sedmom nebu kad sam osvojila četvrto mjesto. Pojma nisam imala da ću se plasirati tako visoko’, kaže Cindy i opisuje kako se zaljubila u bodybuilding takmičenja.

‘Tri mjeseca kasnije osvojila sam tri nagrade, a sada se pripremam za nastup na velikom natjecanju koje organizira britanska bodybuilding i fitness savez’, ponosno najavljuje Cindy.

U međuvremenu je pokrenula i vlastiti biznis kao osobna trenerica.

‘Ponekad ne mogu vjerovati koliko mi se život promijenio, ali baš mi je drago da jeste’, zaključuje.

KOMENTARI:
Loading...