Sastojci:

KORA:

100 gr margarine

3 kašike šećera

100 gr tamne čokolade

2 kašike kakaoa u prahu

300 gr mljevene Plazme

100 gr oraha(sjeckanih i mljevenih)

2 dcl mlijeka

FIL:

4 dcl mlijeka

1 vanilni puding

100 gr margarine

3 kašike šećera

1 bourbon vanilin šećera

GLAZURA:

100 gr tamne čokolade(može i malo više)

malo ulja

ZA POSIP:

Krokant,orasi,čokoladne mrvice-po želji

Priprema:

Otopiti 100 gr tamne čokolade. Posebno umutiti 100 gr omekšale margarine sa 3 kašike šećera i dodati otopljenu čokoladu. Posebno sjediniti 300 gr mljevene Plazme, 2dcl mlijeka, 2 kašike kakaoa u prahu i 100 gr oraha(sjeckanih i mljevenih) i to dobro izmješati. To sjediniti sa masom od čoklade i maslaca i izmješati u kompaktnu smjesu.

U manju šerpu sipati 3 dcl mlijeka, dodati 3 kašike šećera i staviti da provri lagano.Za to vrijeme dok ne provri 1 prašak za puding od vanile smješati sa 1 dcl mlijeka,u to dodati 1 bourbon vanilin šećer…to smješati i sipati u zavrelo mlijeko te na brzo pokuhati  i skloniti na hladno da se ohladi. Kad se ohladi, smješati ga sa 100 gr omekšalog margarina.

U manju tepsiju 20 /33(otprilike) staviti smjesu(koru) i poravnati…preko toga staviti fil od pudinga i poravnati.

Na kraju preko fila staviti glazuru koju ste napravili tako da nad parom otopite 100 gr tamne čokolade i malo ulja. Može se ukrasiti ili mljevenim orasima il čokoladnim mrvicama.

Posluživanje:

Staviti na hladno da malo odstoji i da glazura malo stvrdne.

Prijatno!

KOMENTARI:
Loading...