Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose i nezamjenljive su u borbi protiv peruti. Osim toga one sprečavaju opadanje kose i pospješuju njen rast.

Pomiješajte supenu kašiku toplog mlijeka sa kašičicom meda i dodajte 20 g svježeg kvasca ili kesicu suhog kvasca od sedam grama. Ostavite na toplom mjestu 15 do 20 minuta da naraste. Dobijenu smjesu po želji nanesite na prljavu ili čistu, vlažnu kosu, od korijena prema vrhovima.

Umotajte najlonskom kesicom i toplim peškirom, kako bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. Njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala koji prodiru u folikule dlake. Ako curi, sljedeći put stavite manje mlijeka. Ostavite da odstoji na glavi najmanje sat, može i dva do tri sata, što duže, to bolje.

Zatim operite kosu šamponom, ako ste kvasac nanijeli na prljavu kosu, a ako je na opranoj, samo isperite vodom i dodajte malo regeneratora. Miris koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske nestaju nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

KOMENTARI:
Loading...