George Clooney odlučio se na veliku promjenu u životu. Naime, holivudska zvijezda sa porodicom će se preseliti u Francusku i to u pitoreskno mjesto na jugu te zemlje.

Iako imaju raskošnu vilu u Engleskoj, George i Amal Clooney s djecom, četverogodišnjim blizancima Alexanderom i Elle, pakiraju stvari i odlaze na jug Francuske.

Kako su otkrili francuski mediji, glumac i njegova supruga, advokatica za ljudska prava, uskoro će postati ponosni vlasnici posjeda Canadel u Brignolesu.

Zanimljivo je kako će George biti udaljen svega nekoliko kilometara od svog dobrog prijatelja i kolege Brada Pitta i njegovog dvorca Miraval u Corrensu.

Clooneyjevi će moći uživati u ovom posjedu koji se prostire na oko 170 hektara, uključujući osam hektara vinove loze, a nadomak je i velika šuma.

Zasad se detalji oko prodaje posjeda drže u strogoj tajnosti, a kako saznaju neki izvori, vlasnik i George Clooney ugovor bi trebali finiširati 5. maja.

Inače, slavni glumac nedavno je otkrio i šta misli o ponovnom pokretanju serija “Hitna služba” koja ga je proslavila.

Iako smo ga u čak 15 sezona kultne serije gledali kao doktora Douga Rossa, ponovno snimanje ne čini se baš kao najbolja ideja.

O tome je 59-godišnji Clooney govorio tokom virtualnog okupljanja glumačke postave serije u emisiji “Stars in the House.”

On je izrazio sumnju da se čarolija kultne serije, koje je trajala od 1994. do 2009, može ponovo uhvatiti.

– Ne znam. Kad dosljedno gledate seriju toliko godina teško je reći da biste to mogli učiniti na onom nivou na kojem smo mi učinili tada. Nisam siguran da je to moguće – rekao je Clooney.