Kuća porodice McCallister koja je filmskoj publici ostala u sjećanju po čuvenom filmu “Sam u kući” zaista postoji, i nalazi se u američkoj saveznoj državi Illinois.

Prije nego je odabrao savršeno zdanje za svoj film, reditelj Chris Columbus vodio se mišlju da kuća treba da predstavlja pravo porodično gnijezdo, te da na prvi pogled treba da bude estetski privlačna.

Od snimanja prvog u nizu od filmova prošlo je skoro 30 godina, a kako su se i glavni junaci filma tokom proteklih godina promijenili, i ova kuća doživjela je određene izmjene. Iako je ova lokacija godinama bila jako popularna, dugo se čekalo na novog, stvarnog vlasnika.

Nakon nekoliko pokušaja aukcijske prodaje, kuća je dobila nove, prave vlasnike. Na tržištu, kuća je vrijedila blizu 2,5 miliona dolara, ali je 2011. godine ipak prodata za milion dolara manje.

Novi vlasnici odlučili su izmijeniti unutrašnji izgled doma, pa ona sada izgleda potpuno drugačije, od onoga kako ju je “postavio” reditelj čuvenog filma.

Trebala mi je kuća u kojoj bi djetetu bilo zabavno da ostane sam- izjavio je Columbus.

Tadašnji vlasnici nisu se bunili kada je reditelj predložio odrđene izmjene, a samo uređenje kuće trajalo je više od dva mjeseca sve dok reditelj filma konačno nije bio zadovoljan.

Donosimo 14 najluđih fotografija sa plaža: Sve i nekako, ali ovaj pod brojem 5 je zaista zabrinjavajuć

14 najčudnijih fotografija na plažama: Sve i nekako, ali ovaj pod brojem 5 je zaista nastradao!

Pogledajte galeriju u nastavku:

SVEKRVA DOZNALA DA SE SNAHA PLANIRA UDATI ZA DRUGOG: Ono što je uradila šokiralo je sve…

Ožalošćeni muškarac razgovarao je telefonom sa ženom svojih snova kad ju je upucala njena bivša svekrva. Tatjana Tanja Nikitina (34) ubijena je dok je razgovarala mobitelom sa zaručnikom Rodom Hernandezom, ispred predškolske ustanove, gdje je radila kao nastavnica.

Majku dvoje djece ubila je 71-godišnja Mary Nance Hanson, majka njenog bivšeg supruga, samo dvije sedmice prije vjenčanja.

Bivša svekrva ubila je 34-godišnju Tanju jer je smatrala da ona treba imati skrbništvo nad unučadi.

– Govorila mi je da me voli kad sam iznenada čuo glasan prasak. Još uvijek čujem zvuk motora i radija, mislio sam da je imala nesreću. Škola je u blizini, pa sam uskočio u auto. Sve vrijeme sam bio na telefonu, vrištao, dozivao je. Još uvijek ne mogu vjerovati da je nema. Bila je cijeli moj svijet. Mary ju je ukrala od mene – kaže neutješni zaručnik Rod, koji je upoznao Tanyu 2008. godine, tri godine nakon njenog razvoda.

Njen bivši suprug Dale je živio s majkom, a djeca su bila kod njih vikendom. Ali, došlo je do tenzija između njih. Tanja je počela dobijati prijeteće SMS-ove od bivše svekrve, koja je tvrdila da majka nije zaslužila skrbništvo.

Par se planirao vjenčati u Las Vegasu, ali dvije sedmice prije vjenčanja, Tanja je brutalno ubijena.

– Djeca su ostala bez majke, a ja sam izgubio zaručnicu. Bila je žena mojih snova.

U osmom mjesecu te godine Mary se izjasnila krivom za ubistvo prvog stepena. Na sudu je ispričala da se na parkingu sakrila i čekala bivšu snahu da izađe iz škole i uđe u automobil. Prvo je pucala kroz prozor, a onda je otvorila vrata automobila i pucala opet.

Mary je osuđena na doživotnu robiju, a prema presudi mora odslužiti najmanje 15 godina, prije eventualnog traženja prava na uslovni otpust.

DONOSIMO 10 najčudnijih fotografija sa vjenčanja koje ćete ikada vidjeti!

Zato što najvažniji dan u životu slavimo (u optimalnom slučaju) samo jednom, sve mora biti fotografirano za vječnost. Postoje motivi koji su neizostavni, kao što su prvi poljubac, torta, hvatanje buketa.

Međutim, na nekim vjenčanjima su stvari nešto drugačije, a ove fotografije su najbolji dokaz…

Pogledajte galeriju u nastavku:

Komentari: