SASTOJCI

350 g riže

100 g punomasnog dimljenog sira

70 g gouda sira

50 g naribanog parmezana

2 jaja

100 g maslaca

1/4 žličice naribanog muškatnog oraščića

sol

bijeli biber

PRIPREMA

Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške.

U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta.

Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca.

Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo.

Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom.

Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke.

Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Prijatno!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...