SASTOJCI

8 zelenih paprika

500 g mariniranih gljiva

1 glavica luka

20 g maslaca

1 žlica kosanog peršina

5 dl povrtnog temeljca

2 žlice škroba

1 dl vrhnja za kuhanje

8 listova gouda sira

maslinovo ulje

sol i biber

PRIPREMA

Na ugrijanu tavu stavimo maslac, malo maslinovog ulja, sitno kosani luk i pirjamo dok ne postane staklast.

Dodajemo marinirane gljive, sol i biber.

Dok se gljive pirjaju premažemo posudu za pečenje maslacem i u nju složimo očišćene paprike koje lagano solimo i paprimo.

U tavu dodajemo jušni temeljac te škrobno brašno koji razmutimo u malo vode.

Dodajemo vrhnje za kuhanje, kosani peršinov list, promiješamo te pustimo da prokuha 5 minuta.

Nadjevom punimo paprike, a na vrh svake stavljamo po krišku sira, kosanog peršina i podlijemo sa jušnim temeljcem.

Peći u rerni 30 minuta na 200 °C.

Prijatno!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...