SASTOJCI:

500 ml pileće ili povrtne supe 

2 glavice bijelog luka 

2 luka 

100 ml vrhnja za kuhanje 

50 gr parmezana 

50 gr putera 

maslinovo ulje 

so 

biber 

PRIPREMA: 

1. Odvojite čehne bijelog luka i prelijte maslinovim uljem. 

2. Stavite u tepsiju i prekrijte pa pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 40 minuta. 

3. Ostavite da se ohladi pa izvadite bijeli luk iz ljuske. 

4. Sitno isjeckani luk izdinstajte na puteru. 

5. Dodajte bijeli luk i prodinstajte. 

6. Dodajte supu i kuhajte 20 minuta. 

7. Sameljite štapnim mikserom pa umiješajte vrhnje za kuhanje i pospite parmezanom. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...