Max Bua (24), prije tri godine je iz Nove Kaledonije krenuo na put oko svijeta u nadi da će na tom putu otkriti tajnu kako biti dobar čovjek, javlja Anadolu Agency (AA).

Trenutno se nalazi u Bafri, u Turskoj, u koju je došao autostopom.

Obzirom da preferira boravak u manjim mjestima, Bafra je bila savršena za nastavak njegovog putovanja. Tu je došao nakon što se upoznao s Suphan Feyzom Bektas, koja, kao i on voli putovati svijetom, a do sad je obišla više od 30 zemalja. Bua trenutno radi u kafiću čija je vlasnica Bektas, a u namjeri da zaradi nešto novca kako bi nastavio put.

Bua je za AA kazao kako je prije tri godine iz Nove Kaledonije prešao u Francusku, a potom autostopom kroz Italiju, Belgiju, Njemačku… Tvrdi kako je do sada obišao više od 40 zemalja.

Stopiranje mu je omogućilo i da se upozna s različitim ljudima i kulturama.

“Na ovom putovanju nastojim spoznati kakve karakteristike ima najbolji čovjek na svijetu. Zbog toga putujem po svijetu i nastojim dobiti odgovor kako voditi ispravan način života“, rekao je Bua.

Dodao je kako je sa Suphan u kontakt stupio posredstvom društvenih mreža i da je kazao kako želi provesti određeno vrijeme u Turskoj.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...