Najnoviji virtuelni hit koji se internetom širi na našim prostorima je facebook stranica “Budi kao Šaban”.

Za nevjerovatno kratko vrijeme stranica je dosegla brojku od 57 hiljada lajkova, a taj broj se iz sata u sat povećava.

Stranica na satiričan način predstavlja pojave u današnjem društvu i ponašanje internet korisnika na društvenim mrežama.

Kreator lika Šabana i ove facebook stranice je mladi Kakanjac Azur Delibašić.

Inspiraciju je našao u popularnoj stranici sa engleskog govornog područja “Be like Bill”. Posted by Budi kao Šaban on 8. Januar 2016

Ovaj srednjoškolac, prvačić, šesnaestogodišnjak koji se u slobodno vrijeme bavi košarkom, a i dosta vremena voli provoditi na društvenim mrežama u izjavi za Kaportal.ba kaže: “Dugo vremena sam razmišljao kako bih mogao barem malo podstaknuti ljude da prestanu raditi loše stvari na internetu, i tada se pojavio famozni ”Bill” i znao sam da je to – to. Odmah sam napravio stranicu i moja zabava je mogla početi.”

HITNO POTREBNA POMOĆ JEDNOMJESEČNIM BEBAMA BLIZANCIMA!!

Molimo podjelite informacije, jer svaka podjela je bitna! Posted by Budi kao Šaban on 15. Januar 2016 Azur kaže da je cilj stranice očistiti internet od nepotrebnog sadržaja te ga učiniti boljim mjestom. Uticati pozitivno na ljude.

Na pitanje kako je njegova okolina reagovala kada su saznali da je on kreator trenutno najpopularnijeg virtuelnog hita u BiH – kaže da svi imaju samo riječi hvale za stranicu i ideju, to mu uveliko daje i inspiraciju za rad, te im je na tome mnogo zahvalan.

“Brojke nenormalnom brzinom rastu i kako trenutno stoji, kroz šalu bih rekao, samo nebo je granica.

Daljni planovi su Šabanova sestra, to je jedan od planova, ostale vam neću otkrivati, neka to bude tajna, sve će biti objavljeno na Šabanovoj facebook stranici.“, kazao je Azur na kraju razgovora.

KOMENTARI:
Loading...