Meghan Markle i princ Harry objavili su da čekaju drugo dijete.

– Možemo potvrditi da će Archie dobiti brata ili sestru. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su presretni što u njihovu porodicu dolazi još jedno dijete – rekao je glasnogovornik kraljevskog para za časopis People.

Sretne vijesti dolaze nakon tragedije koje je par doživio prošle godine. Naime, Meghan je u julu prošle godine doživjela spontani pobačaj.

– Izgubiti dijete znači proživjeti nevjerovatnu bol – kazala je tada vojvotkinja te cijelu priču podijelila s javnosti.

Pozlilo joj je u njihovom domu u Los Angelesu nakon čega je završila u bolnici, slomljenog srca, a neutješan je bio i princ Harry.

Do nesretnog događaja došlo je kada je osjetila oštar grč u stomaku dok je bila sa sinom Archiejem.

– Nakon što sam mu promijenila pelenu osjetila sam oštar grč. Spustila sam se na pod s njim u naručju pjevušeći mu uspavanku kako bismo oboje bili mirni, ali ta melodija je bila u potpunosti suprotna mom osjećaju da nešto nije u redu. Znala sam da dok sam u naručju držala prvorođeno dijete, da gubim drugo – otkrila je Meghan.

Nekoliko sati kasnije probudila se u bolnici, a uz nju je bio princ Harry.

– Osjetila sam njegov dlan i poljubila mu ruke, mokre od suza. Zurila sam u hladne bijele zidove, a oči su mi bile pune suza, staklene. Razmišljala sam samo kako ćemo se oporaviti od ovoga – prisjetila se Meghan.