Vlasnik konja, koji je pokvario selfi oca i sina, zahtjeva da mu se isplati 2.000 funti nakon što je saznao da je fotografija pobijedila na takmičenju Made Me Smile.

David Bellis iz Prestatyna i njegov sin Jacob htjeli su da naprave selfi sa konjem, ali je on zanjištao i napravio grimasu baš u trenutku kad je fotografisan.

Nicola Mitchell, vlasnik konja, odlučio je da traži svoj dio nagrade kada je čuo da je selfie pobijedio na takmičenju smiješnih fotografija.

– Ne razumijem zbog čega se Nicola toliko nervira. Bio smo na putu koji svi koriste kada sam ugledao konja i fotografisao ga. Prvo su mislili da je nagrada 2.000 funti, pa su mi tražili polovinu, ali zapravo sam dobio putovanje od 2.000 funti, pa neće dobiti ni peni, a ni putovanje, kaže Bellis.

Mitchell, koji je takođe iz Prestatyna, u Velsu, kupio je konja prije tri godine za svoju kćerku.

– Mnogo sam se iznervirao kad sam čuo da je dobio putovanje od 2.000 funti preko fotografije našeg konja koju je iskoristio bez dozvole. Trebalo je da nas pita. Nisam ni znao za to takmičenje, inače sam mogao i sam da pobijedim na njemu, jer se kobila Betty stalno plazi, kaže razočarani vlasnik.

Advokati su, ipak, na strani Bellisa, jer je fotografija njegovo vlasništo i jer je slikao na zemljištu koje ne pripada Michellu, pa tvrde da njegov zahtjev ne može biti uvažen.

KOMENTARI:
Loading...