Smokve u maslinovom ulju su najbolji lijek za bakterije u želucu.

Ono što maslinovo ulje čini super hranom jeste visok nivo mononezasićenih masti, posebno oleinske kiseline i različitih antioksidanata. Evo zbog čega svakog jutra treba da konzumirate po jednu kašiku maslinovog ulja. Antikancerogeno dejstvo: Svojstva ekstra djevičanskog maslinovog ulja su od pomoći protiv nekoliko vrsta raka. Kada su vršena istraživanja, najbolji rezultati su se pokazali u slučaju raka dojke i organa za varenje. Demencija: Jedan od uzroka Alzheimerove bolesti je povećana akumulacija beta-amiloida u mozgu.

Bakterije u želucu

Tim stručnjaka sa Univerziteta Monro u Luizijani otkrio je da oleokantal, jedinjenje koje se nalazi u ekstra djevičanskom maslinovom ulju, ima moć da kontroliše nivo beta-amiloida i značajno povećava njegovo čišćenje. Šećer u krvi: Ekstra djevičansko maslinovo ulje je pokazalo sposobnost da smanji učestalost dijabetesa. Njegovo konzumiranje može da bude od pomoći u liječenju dijabetesa tipa 2. Krvni pritisak: Studija objavljena u jednom američkom stručnom časopisu, pokazala je da su učesnici sa visokim krvnim pritiskom na kraju smanjili unos lijekova, zahvaljujući konzumiranju 30-40 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja svakog jutra. Smokve u maslinovom ulju su najbolji lijek za bakterije u želucu. U staklenku stavite suhe smokve, a zatim ih prelijte pravim domaćim nerafiniranim maslinovim uljem. Smokve možete izrezati na četiri dijela da bolje puste ljekovite sastojke u maslinovo ulje. Ovako pomiješana smjesa treba da stoji barem 40 dana, nakon čega je možete koristiti. Uzima se svako jutro natašte po jedna smokva. Poželjno bi bilo uzeti i po malu kašiku maslinovog ulja u kojem stoje smokve. Kako bi izlječenje bilo što bolje i što efikasnije, trebate svoju ishranu da uskladite sa liječenjem. Jedite kuhanu blagu hranu bez previše začina posebno ljutih i paprenih. Nemojte jesti kiselo. Izbjegavajte masna mesa posebno suhomesnate proizvode.

Dobra kombinacija

Hranu pripremajte na maslinovom ulju koje je prirodno i nerafinirano. Što više jedite svježe hrane. Iskustva govore da kombinacija smokava i maslinovog ulja liječi puno toga, kao naprimjer neplodnost, hemoroide, sva crijevna oboljenja, zatvor, bronhitis, astmu i druge bolesti. Maslačkov korijen može pomoći ljudima koji pate od raka. Naučnici su otkrili da korijen ove biljke navodno ubija samo ćelije koje su inficirane rakom. Ovaj korijen podstiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje holesterol. Također, sadrži važne vitamine i minerale.

KOMENTARI:
Loading...