Koja je mračna strana vašeg horoskopskog znaka? Saznajte u nastavku.

Ovan

Ponos i oholost u prvom znaku Zodijaka pronalaze plodan teren. Sudjelovati u nečemu za njih uvijek znači biti prvi – prvi na cilju, prva klasa, prva liga… Skromnost im je nepoznata riječ. Osim toga, posesivni su, ali na neki način i darežljivi. Šta sve ne bi napravili da budu u središtu pažnje. No u nečemu se ipak drže bolje od drugih. Zavide jedino nadmoćnijima. Budući su podložni nagonima, vrlo su osvetoljubivi, a da bi izbjegli osjećaj gubitka, druže se s ljudima koji nisu prijetnja njihovoj poziciji. Svoju brzinu pokazuju i kod jela. Nedostatak zanimanja za jelo svrstava ih u osobe koje ne pridaju važnost tome što se jede i obroke konzumiraju na brzaka. Obožavaju ‘švedski sto’ gdje mogu degustirati sve što žele i brzo mijenjati ukuse. Vođeni Marsom, bogom rata, lako ih je razbjesniti. Imaju agresivnu i silovitu dušu, ali na sreću bijes se kod njih ne zadržava dugo. Zato im je ljenost nepoznata, jer ionako imaju višak energije.

Bik

Bikove ne krasi samo ponos i oholost. Vrlo su ambiciozni i ne žele da ih se uspoređuje s bilo kime. Hvale se svojim materijalnim dobrima pa i uspjesima svoje djece. Za njih se ne može reći da su škrti. Samo su oprezni kad se radi o darivanju drugih, ali su velikodušni kad se radi o porodici ili vlastitim potrebama. Pod uticajem Venere bezrezervno uživaju u svim vrstama životnih zadovoljstva, počevši od seksa. Njihove je osjećaje lako razbuditi, požudni su, strastveni, romantični, ali i ljubomorni i netolerantni. Zavidni su dobrostojećim porodicama i to ih potiče da se zaokupe poslom kako ne bi izgubili kontakt s luksuznim životom. Vole i zadovoljstva koja im pruža bogat sto, a povremenom proždrljivošću mogu kompenzovati unutrašnja ili druga zadovoljstva. Što se tiče bijesa, opskrbljeni su velikim kapacitetom podnošljivosti i dugo mogu šutiti, no kad eksplodiraju onda je bolje da ste od njih što dalje. Budući da su ljubitelji udobnosti i tišine, lako se ulijene i pravi su uzor pasivne izdržljivosti. I zamislite, znaju kako ne radeći ništa steći sva dobra.

Blizanci

Oholost nije uobičajena za Blizance. Majstori su maske, pa će se pred drugima prikazati kakvima žele u određenoj situaciji. Uživaju u trošenju novca, luksuzu i ekstravagantnim putovanjima, pa se za njih ne može reći da su škrti. Osim kada su u pitanju osjećaji, jer se boje čvrstog vezivanja. Prava požuda za njih je nepoznati grijeh. Smatraju da je u redu osvajati i ‘zadiviti’ plijen i da je to samo dio igre, s obzirom da čežnju i strast ne poznaju dobro. Previše su bistri i pronicljivi da bi bili zavidni. Ipak, u trenucima sukoba osjećaju se žrtvom onih koji su srećniji. Igraju se, siju neslogu među kolegama, ogovaranje ih zabavlja, a zavide jedino onima koji znaju čuvati tajnu. Nisu proždrljivi i jelo im uopšte nije važno. Svoju dušu radije hrane kroz hobije i druge aktivnosti. Nisu kolerični, ali su prilično nervozni i razdražljivi. Rezultat svega je bijes i beskoristan gubitak energije. Ne podnose mnogo obaveza, inate se i postaju lijei ako ih se prisiljava da učine nešto protiv svoje volje.

Rak

Rak je najosjetljiviji znak zodijaka. Nisu oholi, ali se ponekad tako drže da ostave utisak neranjivog. Paze na šta troše novac iako nisu škrti. Ne daju se nagovoriti na uzaludno trošenje i vrlo su razumni kod kupovine. Ispod njihove romantične fasade krije se uzvišena seksualnost. Budući da su stidljivi, ne pokazuju svoju pravu narav barem ne do trena potpunog sticanja povjerenja u partnera. I polako postaju požudni… Zavide obično neosjetljivim osobama jer misle da one manje pate. Zapravo, zavide onima koji se hvataju u koštac sa životom i bore za svoju budućnost. I onima koji su imali dobru porodicu, koja ih je maksimalno štitila. Životna razočaranja nastoje nadoknaditi vrlo ukusnim jelima što nekad graniči s proždrljivošću. Obožavaju slatko i jela sa šlagom. Kada se osjećaju zapostavljenima, nevoljenima i neshvaćenima, razljute se, naglo promijene raspoloženje pa postaju agresivni i bijesni. Iznad svega ih ljuti kad neko omalovažava njihovu porodicu, porijeklo ili domovinu. Iako imaju mogućnosti za društveni uspijeh, radije ostaju dugo skriveni u sjenci i sanjare otvorenih očiju. Jer su pomalo lijeni za prve redove i borbu…

Lav

Oholost ih može zaslijepiti. Budući da vjeruju da su najbolji, uvijek očekuju da im se drugi klanjaju. Nepotrebno je reći da su u tome iznimno uspješni. Taština i uobraženost njihove su osobine. Imuni su na škrtost. Ne poznaju štednju i kupuju sve što požele. Vole zadiviti osobe koje ih okružuju skupocjenim poklonima. I u krevetu misle da su najbolji. Lavica želi da joj se svi udvaraju, a Lav želi harem koji će brinuti o njegovim potrebama. Izuzetno su požudni. Ljubomorni su jedino na predmete i materijalna dobra koja poseduje neko ko ih nije zaslužio. Obožavaju pripremanje gozbi, nepogrešivi su u odabiru tanjura, čaša i dekoracija. Obožavaju ukusna jela i sortna vina i – naravno da su proždrljivi. Kada im se suprotstavlja, postaju nemogući i netolerantni. Zapravo su tirani i imaju potrebu za žrtvama pa im ni bijes nije nepoznat. U Danteovom krugu lijenost je samo prolazna. Dugo mogu biti nepokretni i usmjereni na svoje potrebe.

Djevica

Djevice su previše nesigurne da bi bile ohole. Ali se tako drže da bi zavarale drugu stranu. Pate od kompleksa manje vrijednosti i često se boje da nisu dorasle određenoj situaciji. Pažljive su u trošenju, a kad kažu da će nešto kupiti, pre toga obiđu velik broj dućana i analiziraju svaki detalj. Škrte su prema drugima, malo popustljivije same sa sobom. Strast im je potpuna nepoznanica pa nisu požudne. Informirane su o svim tehnikama bludnosti i rado eksperimentišu prije ulaska u neku ljubavnu akciju. Zavidne su na hrabrost, ljepoti i bogatstvu drugih. Pažljive su u odabiru jela i biraju zdravu hranu na bazi žitarica. Vrlo su pedantne, paze na higijenu i opšti utisak koji ostavljaju, pa si ne mogu dopustiti proždrljivost. Zahvaljujući dugo vežbanoj samokontroli rijetko gube mirnoću. Kada se uznemire, ne urlaju, već se koriste ironijom znajući da riječi pogađaju više od gesta. Tako ispoljavaju svoj bijes. Posjeduju zavidan smisao za odgovornost, hiperaktivne su i uveijk se boje da nešto nisu učinile dovoljno dobro. Kad se osjećaju usamljeno i napušteno, postaju mentalno lijene.

Vaga

Ohole su i prepotentne, ali sa stilom. Venera im daje smisao za nijansiranje, a ohole postaju samo kad sude ‘okrivljenima’. Rado troše velike svote novca kako bi se okružile lijepim stvarima. Budući da su tašte, kupuju samo profinjeno, kao što su i one same. Štede samo kad se boje gubitka ravnoteže. U erotici su vrlo profinjene i estete. Aristokrati u krevetu, nakon udvaranja prepuštaju se fantazijama i ne ustručavaju se prepustiti slojevitim igrama u zadovoljstvu. Zapravo ne zavide drugima koji su uspjeli pronaći stabilnost i žive u skladu sa sobom. Ako su sretne, ne osjećaju ljubomoru prema drugim sretnicima, ali ako su same, postaju ljubomorne. Obožavaju delikatese, obožavaju kuhati i zaista znaju prezentovati razna jela na vrlo profinjen način. No nikako nisu proždrljive. Bijes ih spopadne na nepravde koje se događaju njima i drugima. Iritira ih nemogućnost ostvarenja nekih želja. Kad spoznaju da su prevarene u ljubavi, gube kontrolu. Najteže im je donijeti odluke, jer to znači nekoga ili nešto isključiti, pa zato dugo razmišljaju… Ove karakteristike proizlaze iz sklonosti za udobnim životom i isprepletene su s dozom lijenosti.

Škorpija

Ponosni su do nevjerovatnih granica, sposobni za dugotrajnu šutnju, a već idući trenutak pokazuju neprimjerenu agresivnost. Očekivati njihovu predaju je iluzorno, arogantni su, oholi, perfidni i znaju u potpunosti uništiti protivnika. Nisu među najširokogrudnijim astrološkim znakovima, jer daju da bi primili, iako nisu škrti. Što se tiče požude, spadaju u najneobuzdaniji znak, najljubomorniji i najposesivniji. Poznaju sve tajne erosa i prepuštaju se intimi sa strašću bez granica. Zavist ih opsjeda kada neko drugi ima moć i kad je nezasluženo bogat. Prema hrani imaju potpuno nerazumljiv odnos. Ekstremi su pa ih prati faza proždrljivosti ili pak potpune apstinencije od hrane. Kad jedu napolju, draže su im male kafane. Razdražljivi su i u stanju su prirediti scenu onima koji im se suprotstave. Kada su bijesni, postaju agresivni i skloni fizičkom obračunu. Spavaju malo i imaju unutrašnju snagu za nadvladavanje teških problema. Radoholičari su i ne gube vreme. Malo lijenosti ponekad priušte ujutro, no tokom dana to nadoknade.

Strijelac

Njihovo je glavno obilježje samouvjerenost, a neki to doživljavaju kao oholost. Više vole zapovijedati nego slušati. Škrtost? Ne znaju šta je to zato što žele uživati u svim životnim zadovoljstvima, tim prije što njima vlada Jupiter koji im daje odlike širokogrudnih altruista. Nisu štedljivi, ali ako ostanu bez novca postaju nesretni. Više od samog bluda vole osvajanja. Obožavaju fascinirati žrtvu, vatreni su, nagli, ne poznaju profinjenost u erotici, i na kraju – požudni. Previše su širokogrudni i sigurni u sebe da bi bili zavidni. Bez obzira što vole pobjeđivati u sportu i životu, osjete malu zavist kad neko uzastopno pobjeđuje. Pohlepni su i skloni velikim količinama jela, a poluprazan frižider baca ih u očaj. Vole novosti u gastronomiji, od tradicionalne do egzotične kuhinje. Ne poznaju zlovolju i njihov je bes kratkog vijeka. Nepopravljivi su idealisti i pate kad se neko od njihovih prijatelja okoristi njihovom iskrenošću.

Jarac

Uobraženi su, ambiciozni, vole zapovijedati i iz ponosa i oholosti ne prihvataju kompromise. Ipak, znaju sakriti svoj tiranski karakter znalačkim vladanjem samim sobom. Vrlo su pažljivi kod trošenja i škrti da bi dali nešto drugima, jer ih vide kao moguće suparnike. Budući da su hladni i suzdržani, mogu biti samo uvrnuti ljubavnici. Ulaze ravno u središte bludnosti. Ponekad ipak više vole pun stol nego pun krevet premda nisu proždrljivi. Imaju umjeren ukus i preferiraju tradicionalnu kuhinju. Mars, bog rata, u je znaku Jarca našao svoj maksimum. Iako se mogu kontrolisati, nekad znaju biti eksplozivni i pokazati nezaustavljiv bijes. Neslućene su snage njihove okrutnosti. Zbog goleme ambicije i zauzetošću na profesionalnom planu nesposobni su za ljenčarenje, no ponekad se ipak čini da su lijeni. Recimo, kad treba pokazati emocije, ali što se seksa tiče on može trajati satima.

Vodolija

Svaka Vodolija ima neko životno područje u kojem misli da je poseban i najbolji. To može biti neka banalnost, ali njima je značajna. Potpuno se preobraze kad brane svoje ideje. Zapravo su intelektualni snobovi, ne taktiziraju i često su oholi. Mudri su i oprezni u trošenju, ali velikodušni prema prijateljima kojima uvijek izlaze u susret. Vole trošiti novac i nisu škrti. Skloni su grijesima u raznim erotskim varijantama, mučeći voljene svojom maštom koja je drugima nezamisliva. Požuda se manifestira u sado-mazo stilu uz svijeće koje potiču atmosferu bluda. Teško ih je zamisliti zavidnima jer su uistinu sretni kad neko uspijeva u onom što želi. Pohlepa i proždrljivost za njih je apstraktan pojam. Zadivljeni su egzotičnom kuhinjom koju žele iskusiti u zemlji porijekla. Ipak najčešće uspevaju pobijediti tromost te su tada spremni na velike aktivnosti.

Ribe

Ribe su preosjetljive i uronjene u svoj svijet snova, streme duhovnim kvalitetama, a ohole po tome što se drže iznad materijalnih stvari. Njihova ih osjetljivost navodi da navuku masku arogancije. Nisu škrte, a prema sebi su i više nego rasipne. Njihova se bludnost očituje u velikom stilu jer tu je Venera izuzetno naglašena. Strastvene su, maštovite i uz malo mazohizma, u trenucima ekstaze partnera dovode do vrhunca. Požuda im je u krvi. Što se tiče zavisti, zavide onima koji ne gube vrijeme da postignu u životu ono što žele. Jelo im je istinska strast. Za stolom nadoknade sve patnje svog života i gutaju sve što im dođe pod ruku. Vole jela s afrodizijačkim djelovanjem. Nisu osvajači i ne poznaju agresivnost ni hrabrost u napadačkom smislu. No brane se gotovo histeričnim bijesom. Lijene su i pasivne kao ni jedno živo biće na zemlji. Obaveze nastoje prebaciti na druge i beskrajno uživaju u dokolici.

KOMENTARI:
Loading...