Brazilac Rodrigo Alves (35) koji se proslavio kao “ljudski Ken”, a potom s operacijama išao do te mjere da je postao Barbie, razmišljao je tokom izolacije da promijeni i ime.

Također, priznao je kako ga je pandemija zaustavila da nastavi s operacijama, od kojih su mu neke pošle po zlu, piše Daily Mail

– Imam ožiljke na nosu. Želio sam ga ponovno obnoviti pa su mi zbog toga odstranili hrskavicu. No, ona je propala, sada ne mogu ni disati. Pokušavam uživati u životu na drugi način, bez plastičnih operacija. Nastojim biti sretan i bez toga – objasnio je Brazilac, koji je imao više od 70 plastičnih operacija.

No, bivši “ljudski Ken” ne krije sreću što mu se napokon ostvario san i postao je žena. Iako su njegove otečene i izobličene fotke nakon operacija sablaznile korisnike društvenih mreža diljem svijeta, Alves je ponosan.

Volio bi da ga se oslovljava s “ona”, a najavio je i promjenu spolnog organa.

– Sad sam pravi ja. Glamurozan, prelijep, ženstven. Godinama sam pokušavao živjeti kao muškarac. Imao sam “pločice” na trbuhu, mišiće na rukama, ali samo sam lagao sebe. Ja sam žena i uvijek sam imao ženstven mozak. Sad mi tijelo odgovara uz um – kaže Rodrigo.