Bosanski imam iz Sarajeva Muhamed Velić proglasio je Mariju Šerifović za šejtana ili ti đavola jer je prošlog petka održala koncert u sarajevskoj Zetri. Iako su do sada u ovoj hali nastupali mnogi pjevači iz Srbije, predstavnik Islamske zajednice udario je baš na jedinu srpsku evrovizijsku pobjednicu koja je na spektaklu okupila više od 16.000 ljudi.

Ona je u Zetri ugostila majku Vericu, Jelenu Karleušu, Jovanu Nikolić, koje su takođe zasmetale imamu, kao i Adila, Saleta Tropika, Mirzu Selimovića, Amara Gileta Jašarspahića i Harisa Berkovića, ali o njima u njegovom postu nije bilo riječi.

Naime, prije početka koncerta Velić se oglasio na Fejsbuku.

HODZA-VELIC

– Večeras će u Zetri, a to je nekoliko stotina metara vazdušnom linijom od moje džamije, nekoliko srbijanskih pjevačica na nedozvoljen i odiozan način zabavljati sarajevsku publiku, pjevaće svi uglas: „Molitva, molitva.“ A prava je molitva zasigurno samo u vrijeme namaza i u džamiji. Jedni će sa šejtanima vrištati i pjevati, a drugi će s melecima klanjati i istinski se moliti. Moliti se i za ove prve – da ih dragi Allah uputi na pravi put i da im podari pameti – napisao je Velić.

Kontaktirali smo sa Šerifovićevom, koja je i dalje bila pod utiskom zbog uspješnog koncerta.

– Zauvijek ću biti zahvalna Sarajevu na sjajnoj večeri koju su mi priredili. Moje srce je puno i još ne mogu da saberem sve utiske. Zaista fascinantna noć – kaže Marija, koja o imamu nije htela da izusti ni reč.

Pozvali smo i Marijinu gošću Jelenu Karleušu, koja je bila rječitija.

– Šejtan iliti đavo je u ljudima koji napadaju one koji šire ljubav, mir i toleranciju. U Zetri je te večeri vladala čista ljubav. Žao mi je što gospodin Velić nije došao da se lično uvjeri, ali biće prilike – poručila je pjevačica.

Inače, Mariju 25. marta očekuje koncert u beogradskom Narodnom pozorištu i 7. aprila u Sava centru.

KOMENTARI:
Loading...