SASTOJCI

12 kora tijesta za savijače(tankih)

80 g rižinih rezanaca

100 g mrkve

70 g bambusa iz konzerve

70 g kineskog kupusa

60 g sojinih klica

1 žličica umaka od ljutih papričica

1 žlica umaka od kamenica

1 žlica sojinog umaka

1 žlica šećera

1 žličica povrtnog dodatka jelima

1 jaje

ulje

sol i papar

PRIPREMA

Prije svega, rižine rezance stavimo u vruću vodu i ostavimo ih da se moče.

Kineski kupus, mrkvu i bambus iz konzerve, narezali smo na trakice, dodamo ih u wok na vruće ulje, začinimo bijelim paprom, povrtnim dodatkom i stalno miješajući, pržimo 5-6 minuta.

Na pola prženja dodamo sojine klice, omekšale i ocijeđene rižine rezance, ulijemo umak od kamenica, sojin umak, dodamo umak od ljutih papričica, šećer, promiješamo i nadjev premjestimo u zdjelu da se malo ohladi.

Rubove tijesta za savijače (vel. 17x17cm) premažemo umućenim jajetom, na bliži kut stavimo dio nadjeva, savijemo ga do polovice tijesta, lijevi i desni kut savijemo prema unutra, preostali dio tijesta još premažemo umućenim jajetom i savijemo do kraja.

Ovako pripremljene roladice stavimo u wok, u vrelu duboku masnoću i povremeno okrečući, pržimo ih 3-4 minute.

Pržene roladice izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, premjestimo na tanjur i poslužimo.

Dobar tek!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...