Povrede na tijelu su odmah primjetne, ali potpuno je drugačije sa ranama na duši. Rane na duši često skrivamo zbog straha da svijet ne vidi i ne iskoristi naše slabosti.

Međutim, tako pravimo još dublje rane koje će u jednom trenutku isplivati na površinu i teško ćemo kontrolisati njihov negativan uticaj na fizičko i mentalno zdravlje. Ovih pet znakova pokazuju da nije veše tijelo umorno, već duša:

1. Stalna zabrinutost

Da li vam se nekad dogodilo da se probudite ujutru i osjećate bezrazložan strah. Čak i kada je generalno sve u redu, teško vam je da ustanete iz kreveta i budete optimistični. U tim trenucima mislite da se ne možete nositi sa svojim životom. Ali, ipak, nastavljate da obavljate svakodnevne aktivnosti. Stalno se osjećate zbunjeno. Misli se vrte u glavi brzinom svjetlosti, i po pravilu nisu nimalo optimistične. Rezultati na mnogim poljima života se pogoršavaju, a umor postaje sve jači.

2. Nejasni zdravstveni problemi

Da li često imate nejasne zdravstvene tegobe za koje je teško postaviti dijagnozu? To može biti znak mentalnog ili psihičkog umora, koji se manifestuje na fizičkom nivou. Na primjer, napetost, česte glavobolje, ekcemi, nervni slom, bol u leđima i migrene. Ako se ti problemi povećavaju pod uticajem stresa, onda su, po pravilu, povezani sa vašim psihičkim stanjem.

3. Opsesivna osjećanja prema prošlosti

Razmišljati o prošlosti s vremena na vrijeme je sasvim normalno. Ako se često nalazite zaglavljeni u prošlosti (posebno ako mislite na svoje greške), to je znak da vam je narušeno emocionalno blagostanje.

4. Nagle promjene raspoloženja

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...