Upoznajte Grahama. On je novi ambasador sigurnosti za volanom. On je naime instalacija skulptorice iz Melbournea, a dizajniran je s ciljem da pokaže javnosti kako bi moralo izgledati ljudsko tijelo da preživi fatalnu automobilsku nesreću.

Ogromna prsa, disproporcionalna glava, dodatne bradavice i odsustvo vrata osnovne su karakteristike, neki bi rekli groteskne figure.

Patricia Piccini godinama je radila kao hirurg i inžinjer sigurnosti na cesti, a Grahama je kreirala kao dio sigurnosne kampanje Vlade Victorije, prenosi Daily Mail.

Ona tvrdi da tijelo dizajnirano kao Grahamovo može pretrpiti i najfatalniju saobraćajnu nesreću.

Njegova proširena prsa, sa dodatnim rebrima i bradavicama su zapravo omaž zračnom jastuku, i tako mu štite grudni koš. Nedostatak vrata ostavlja mogućnost slomljenih kostiju, a pluća dizajnirana – onako kako su dizajnirana štite srce.

Njegova koža je tanja nego ljudska inače, što znači da smanjuje mogućnost dubokih rana i ogrebotiuna, a jake noge mu omogućavaju da iskoči direktno iz automobila. Također, noge su dizajnirane tako da ih je apsolutno nemoguće polomiti.

KOMENTARI:
Loading...