Svi smo ponekada obrisali nekoga sa liste prijateja na Facebooku zato što je bio previše naporan. Opet, postoje i oni koji bi u potpunosti obrisali Facebook ali ne mogu zato što je njihov nalog povezan sa mnogim drugim servisima.

Prvi korak se ne može uljepšati. Ukoliko želite da “zamrznete” nalog, morate da se oprostite od svih prijatelja na ovoj društvenoj mreži.

Kada to uradite, onda u podešavanjima privatnosti možete da odaberete “friends only”, a s obzirom da ih nemate, bićete virtuelno nevidljivi, piše 24sata.rs.

Savjet profesionalca: Mnogo brže možete da se riješite prijatelja korištenjem mobilne aplikacije.

Privatna podešavanja (Privacy Settings and Tools)

1. Ukoliko želite da sakrijete sve stare postove od javnosti, idite u Privacy Settings i kliknite na “limit past posts”.

2. Promijenite “who can send you friends requests?” u “friends of friends”.

3. U podešavanju “who can look you up using the email address you provided” i “who can look you up using the phone number you provided” stavite “friends”.

4. Isključite mogućnost da endžini za pretragu mogu da pronađu vaš “timeline”.

Timeline i tagovanje (Timeline and Tagging Settings)

1. “Who can post on your timeline”? Samo ja, naravno.

2. Promijenite “who can see posts you’ve been tagged in on your timeline” i “who can see what others put on your timeline?” u “samo ja”.

I to bi bilo to. Sada ste nevidljivi na Facebooku.

Postoji nekoliko ključih stvari zbog kojih je bolje stvari uraditi ovako umjesto gašenja naloga:

1. Prvo i najvažnije, i dalje ćete moći da koristite Login to Facebook.

2. I dalje možete da nađete članke i priče, kao i Facebook statuse – ukoliko to želite. Možda ćete čak naići i na neki cilj koji zavrjeđuje vaš lajk, a to je sa ovo metodom moguće.

3. Sve fotografije i postovi su vam dostupni. Možda ih drugi ljudi ne vide, ali ako je potrebno, udaljene su svega nekoliko klikova.

KOMENTARI:
Loading...