Četrdesete bi mogle biti najbolje godine vašeg života.

Naime, prije nego napunite 40 godina, život teče prilično ubrzano, od karijere, privatnih veza, pa sve do ličnih uspjeha.

Imate osjećaj kao da ste na autopilotu pa sve radite automatski. Međutim, kada prijeđete ovu dobnu granicu, sve se mijenja. Važno je da se okrenete stvarima koje volite raditi, a najvažnije, da brinete za svoje zdravlje, kako psihičko tako i fizičko.

No, ovo su stvari koje bi svi koji zakorače u peto desetljeće života pod hitno trebali prestati raditi:

Izbjegavate preuzeti odgovornost

“Nezrela osoba će često kriviti vanjske okolnosti za svoju nezadovoljstvo. Međutim, i nakon 40 godina, mnogi se drže ove taktike da se ne bi morali suočiti s vlastitim manama”, kaže Donna Matthezing, medicinska sestra i osnivačica “Compassionate Care in the Air”.

Ne brinete dovoljno o svom zdravlju

“Kako se u ovoj dobi morate brinuti o mnogim ljudima, u svoj toj odgovornosti, svoje zdravlje lako zanemarujemo”, kaže dr. Carla Manly, klinička psihologinja.

Umjesto da mislite kako će se problemi riješiti sami od sebe ili se uvjeravate da imate važnijih stvari o kojima morate brinuti, presudno je preuzeti odgovornost i za početak zakazati redovne preglede doktora.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...