Nakon što je svjetlo dana ugledao dokumentarni film o Britney Spears, mnogi su njeni fanovi osudili Justina Timberlakea i njegove poteze, smatrajući ga jednim od glavnih krivaca za njen slom.

Podužom objavom, koju je prenio na Instagramu, pjevač se izvinio njoj, ali i svojoj kolegici Janet Jackson, zbog incidenta na Super Bowlu.

Kada je prošlog petka napokon prikazan dokumentarni film o Britney Spears, pod nazivom “Framing Britney Spears”, malo je rečeno da je javnost ostala šokirana.

Dokumentarac prati njen život, put do slave, ali i okrutno ponašanje medija prema njoj, probleme s mentalnim zdravljem, kao i bitku koju vodi s ocem, a kojeg je sud imenovao njenim starateljem.

Osudu javnosti nakon svega doživio je i njen tadašnji dečko, pjevač Justin Timberlake, koji je sada uputio javno izvinjenje upravo Britney Spears, ali i kolegici Janet Jackson zbog incidenta u poluvremenu Super Bowla 2004. godine, kada je zbog nespretnog kostima slučajno pokazala grudi, a on je nije zaštitio.

U podužoj objavi na Instagramu Timberlake je priznao kako je profitirao od industrije koja odobrava rasizam i mizoginiju, a njegovu izjavu s emotikonima srca podržala je i njegova supruga, glumica Jessica Biel.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justin Timberlake (@justintimberlake)

– Vidio sam poruke, tagove, komentare ostavljene na društvenim mrežama i želim odgovoriti na njih. Iskreno mi je žao za sve trenutke u mom životu kada su moji potezi doprinijeli problemu, što nisam progovorio o onome o čemu je tada bilo potrebno. Svjestan sam da sam se ponio pogrešno u ovim trenucima, ali i mnogim drugim, kao i da sam profitirao od sistema koji je širio mizoginiju i rasizam. Posebno se želim ispričati Britney Spears i Janet Jackston, jer mi je stalo do njih i znam da sam pogriješio – napisao je Timberlake.

Podsjetimo, Britney Spears svjetsku slavu doživjela je krajem 90-ih godina prošlog stoljeća, a njenu izjavu kako je čekala brak da izgubi nevinost demantirao je svojedobno Justin Timberlake javno tvrdeći da su bili intimni.

Kasnije ju je indirektno optužio da ga je varala i to pjesmom „Cry Me A Rive“’, za čiji je spot angažirao glumicu koja neodoljivo podsjeća na Britney.