Šejla Grgić mlada je studentica Muzičke akademije u Sarajevu. U posljednje vrijeme sve češće čujemo kako je mediji, pogotovo u regiji zovu bosanskohercegovačka Adele.

I nije bez razloga. Raskošan talent koji posjeduje nikoga ne ostavlja ravnodušnim pa tako ni one koji su imali priliku čuti njene obrade s kojima se takmičila na MUSIC I/O takmičenju. Riječ je o jedinstvenom online takmičenju, a Šejla je bila jedina predstavnica s područja Balkana.

“Pobijedila sam na MUSIC I/O takmičenju, osvojila sam 1. mjesto u tri kategorije! Posebno hvala Romanu Kuduzoviću na promociji, produkciji, dizajnu i fotografiji i svima koji su glasali! Hvala žiriju koji je izgleda presudio”, napisala je Šejla na svom Facebook profilu.

“S obzirom na to da je ovo, kako kažu na MUSIC I/O, prvo svjetsko online muzičko takmičenje moram priznati da sam veoma sretna zbog pobjede u čak tri kategorije: TOP 100, HOT SHOT DEBUT i TOP 20 IN POP/DANCE, ali također sam još sretnija iz razloga što sam ostvarila komunikaciju s muzičarima iz cijelog svijeta, otvorila neke nove mogućnosti u svojoj karijeri, promovirala svoju zemlju i dobila mnogo energije za neke nove ‘pobjede’.

Ovim putem se zahvaljujem svima koji su glasali i bili podrška na bilo koji način, a posebno se zahvaljujem Romanu Kuduzoviću na produkciji, dizajnu, fotografiji i promociji”, kazala nam je ponosna Šejla Grgić.

Prvi singl izdaje već u maju ove godine.

 

KOMENTARI:
Loading...