Sastojci:

Za koru:

375 gr čokolade za kuhanje

375 gr maslaca

6 jaja

500 gr šećera u prahu

225 gr brašna

Za preljev:

140 gr čokolade za kuhanje

50 gr masalaca, izmrvljenog

Šećer u prahu za dekoraciju

Priprema:

Čokoladu izlomite i istopite sa maslacem.

Mikserom umutite šećer i jaja, pa umiješajte i istopljenu čokoladu.

Dodajte brašno, pa sve dobro umutite mikserom.

Pleh dimenzija 30×21 cm premažite maslacem, a zatim prelijte smjesu od čokolade.

Stavite u rernu i pecite 40-45 minuta na 160 °C.

Kada se ispeče, ohladite koru, a zatim ju prelijte čokoladnim preljevom kojeg ste pripremili tako što ste istopili čokoladu sa maslacem.

Pospite šećerom u prahu, izrežite na kocke i poslužite.

Prijatno!

KOMENTARI:
Loading...