Invalidni dječak i pas razvili su posebnu vezu koja će rastopiti i najhladnija srca. Spašeni pas Miracle (čudo) pobijedio je 200 drugih sudionika i osvojio prestižnu Friends For Life nagradu, piše Daily Mail.

Mješanac je prije nekoliko godina spašen iz kaveza natovarenih na kamione u kjima su bili psi namijenjeni ilegalnoj trgovini psećim mesom na Tajlandu. Usvojili su ga Amanda Leslie i njezin šestogodišnji sin Kyle iz Strathglassa u Škotskoj.

Srećom za Miracle, kamion koji ga je vodio u smrt presreli su agenti koji rade u fondaciji za dobrobit životinja “Soi Dog”. Na stotine spašenih pasa smješteno je u sklonište na Tajlandu, gdje su stavljeni na usvajanje.

Amanda Leslie je fotografiju Miraclea vidjela na Facebooku te ga je vrlo brzo usvojila. Pored njega, ima još tri psa.

Ubrzo, pas i njen sin razvili su vezu koje je preobrazila dječakov život. Kyle je rođen s cerebralnom paralizom, a kasnije mu je dijagnosticiran autizam, stanje koje mu otežava komunikaciju s porodicom

Nakon saznanja da autistični ljudi mogu razviti vrlo bliske odnose s kućnim ljubimcima, Amanda je odlučila da usvoji nekoliko. Od tada su Kyle i Miracle razvili blisku, samo njima znanu vezu.

“Oboje su se suočili sa toliko nevolja u životu, kao da između njih postoji samo njima znani jezik. Kada se Kyle uznemiri, jer ne može da objasni ono šta želi, Miracle legne pored njega. Čini se da Miracle automatski zna kada ga Kyle treba”, rekla je.

Jedinstvena veza između čovjeka i psa još nije u potpunosti objašnjena, no Amanda kaže da je pomoć koju Kyle dobiva nemjerljiva.

“Čini se mnogo sretnijim kada je Miracle tu. Kao da su srodne duše.”

Miracle je kao nagradu osvojio 1.500 funti, a Amanda će novac udijeliti Soi Dog fondaciji i Društvu za autističnu djecu.

KOMENTARI:
Loading...