SASTOJCI

600 g purećih prsa

3 glavice mladog luka

2 režnja bijelog luka

200 g krompira

1/2 svježe crvene paprike

1/2 svježe zelene paprike

1/2 svježe žute paprike

300 g tikvica

1 žlica sjeckanog peršina

6 listova svježe kadulje

maslinovo ulje

sol i biber

PRIPREMA

Prije svega povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice, a pureća prsa narežemo na kocke veličine zalogaja.

U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo meso, posolimo ga i popaprimo, te povremeno okrećući pržimo po prilici 3-4 minute.

Gotovo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja dodamo narezan krompir i luk, protisnemo bijeli luk, sve zajedno izmiješamo i na laganoj vatri pržimo 10-ak minuta (na pola prženja dodamo kadulju narezanu na trakice).

Zatim u tavu dodamo narezanu svježu papriku, tikvice, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri pržimo 2-3 minute povremeno miješajući dok povrće malo ne omekša.

Potom u tavu vratimo meso, dodamo sjeckani peršin promiješamo i možemo poslužiti.

Prijatno!

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...