Svakome se dogodi da ne obavi ono što je naumio iz čiste lijenosti. Zadatke odlažemo unedogled: obavićemo to sutra, ako ne sutra onda prekosutra sigurno ili bar sljedeće nedjelje.

Ponekad nam i uspije da se pokrenemo, ali već nakon minimalnog truda, kažemo sami sebi da smo uradili dovoljno i odustanemo, pa namjeru da započnemo sasvim nov život odložimo za neko drugo vrijeme.

Zašto se to uvijek tako dogodi? Odgovor je jasan. Želimo previše stvari da obavimo prebrzo; brzo se zasitimo novih odgovornosti; teško je osloboditi se starih navika i pokušati nešto novo.

U japanskoj kulturi postoji tzv. Kaizen, ‘princip jednog minuta’ koji dovodi do napretka. Osnova ove metode je ideja da osoba treba da vježba da radi nešto samo jedan minut svaki dan. To zaista nikome ne bi trebalo da predstavlja problem. Čak se i najveći lijenjivci mogu da natjeraju da rade nešto u tako kratkom vremenskom periodu. Ako ste neke stvari mogli da odlažete jer niste mogli tokom dana da odvojite sat vremena ili više, 60 slobodnih sekundi sigurno imate, pišeJutarnji.

Bez obzira da li se radi o sklekovima, čitanju knjige ili učenju stranog jezika, na ovaj način zadatak pred vama neće vam se činiti teškim, već ugodnim i zabavnim. Preduzimajući male korake, steći ćete naviku koja će vas malo po malo dovesti do željenog cilja.

Važno je savladati manjak povjerenja u sebe i sopstvene sposobnosti i iskusiti osjećaj uspjeha. Kad vas inspirišu takvi osjećaji, postepeno ćete produžavati vrijeme provedeno u nekoj aktivnosti i lakše obavljati željeni zadatak. Jedan minut pretvoriće se u dva, dva minuta u 20 minuta, 20 minuta u sat vremena.

Kaizen metoda temelji se na dva principa – ‘kai’ (promena i ‘zen’ (mudrost)). Osmislio ju je Masaki Imai koji smatra da ova filozofija može da se primijeni na sve aspekte života.

Ljudima koji su odrasli u zapadnjačkoj kulturi, ova metoda može da se čini neučinkovitom, ali to je zbog toga što zapadnjaci pretpostavljaju da ostvarenju nekog cilja mora da prethodi ogroman trud. Ali takav način pristupanja problemima iscrpljuje i ne donosi sigurne rezultate. S druge strane Kaizen je metoda primijenjiva u baš svim aspektima života, pa se često koristi u kompanijama kako bi se povećala učinkovitost njihovih zaposlenih.

KOMENTARI:
Loading...