Kada je Evie Claire izašla na scenu u emisiji “America’s Got Talent”, publika i žiri nisu znali koliko će dirnuti srca svih ljudi. Evie je pratila svoj san prijavljujući se na ovu audiciju, ali je imala i srceparajuću priču koju želi podijeliti sa ostalima. Njen tata umire od raka.

Ova djevojčica je ostala hrabra i većinu vremena je uspijevala da zadržava emocije. Na svom prvom nastupu, očarala je publiku svojim predivnim, jakim glasom.

“To je uvijek bio moj san,” rekla je. “Otkad sam bila mala,” Evie je objašnjavala žiriju zašto je željela da pjeva i da nastupa.

Potom je podijelila podatak da posvećuje svoju izvedbu pjesme Christine Perri “Arms” svom tati. Njemu je dijagnostikovan rak pluća, u četvrtom stadiju 2016. godine, iako mu je dato samo 5% šanse da će preživjeti , on je nastavio da radi u zatvoru u malom gradu u kojem žive da bi mogao izdržavati svoju porodicu.

“Večeras sam ovdje da pjevam za njega,” rekla je.

Pjesma koju je otpjevala tu noć bila je jako posebna za Evie i njenog tatu. “Kada moj tata ima loš dan, odem u njegovu sobu i pjevam mu ovu pjesmu da se osjeća bolje i da ga utješim i dam mu snage da se nastavi boriti,” kaže Evie.

Njena izvanredna izvedba joj je osigurala mjesto u ovom takmičenju i bila je u prvih 10. Iako nije pobijedila, osvojila je srca žirija i publike jer je tako hrabra da podijeli svoju porodičnu priču i očevu borbu sa rakom. Po mom mišljenju, njena jedinstvena izvedba je jedna od najboljih te godine.

Pogledajte njen nevjerovatni nastup u videu ispod.

16 fotografija koje pokazuju šta znači savršen tajming – u pravo vrijeme na pravom mjestu

Najbolji trenuci često ne traju dugo i često ih propustimo dok trepnemo okom.

Ali, ako fotograf ima sreću da u savršenom trenutku stisne “okidač”, onda nastaju fotografije kao što su ove.

Za njih nije potreban bilo kakav photoshop, jer su same po sebi savršene. Pogledajte 16 najboljih primjera i podijelite galeriju s prijateljima na društvenim mrežama…

#1 Tata sa odličnim refleksima

#2 Drvo mu odlično stoji

#3 14 vjetroturbina u redu

#4 “Hoću i ja dugu kosu”

#5 Duga, munja i avion u sredini

#6 Noj ima prekrasno dugu kosu

#7 Mačka koja želi biti model

#8 I psi vole kafu

#9 Idemo, osmijeh!

#10 Moje!

#11 Hmm

#12 Riba zna kako napraviti selfie

#13 Mlijeko, mlijeko posvuda!

#14 Profesor ima skrivenu poruku za studente

#15 Slušalice formiraju savršen violinski ključ

#16 Izgleda da neko želi sunce transportirati

BEOGRAĐANKA ŠOKIRALA SVE: Pogledajte kakvu obuću je prošetala prestoničkim ulicama! (FOTO)

Beograđanke su uvijek odlično pratile modu, ali ono što se ovih dana moglo vidjeti, iznenadilo je sve.

Naime, prestoničkim ulicama prošetala je mlada djevojka koja je obučena u laganu haljinicu, sa modernom torbom na ramenu, ali ono što je sve iznenadilo jeste njena obuća.

Na svojim nogama imala je opanke! Da li je ovo poslednji krik mode ili ne, ostaje nam da vidimo.

Ono što je sigurno jeste da je privukla veliku pažnju svih generacija.

Tradicionalna srpska obuća – opanak različitog je oblika u raznim dijelovima Srbije. Najčešći oblici su sa „kljunom“ ili bez njega.

Kljunom se naziva vrh prednjeg dijela koji je lako povijen na gore, odakle se počinje preplitanje opute. Opanci sa “kljunom” se nazivaju i “šiljkani”.

Najčešće se prave od teleće kože, ali se opanci napravljeni od svinjske kože nazivaju “šivenjaci“.

U vremenu poslije Drugog svjetskog rata opanci su izrađivani i od starih izlizanih guma, tzv. „točkaši“. U novije vrijeme fabrike obuće proizvode savremene opanke od gume koji mogu imati unutra postavu od platna ili kaiš za zakopčavanje. U narodu ti opanci se nazivaju i “piroćane” jer su se proizvodili u Pirotu.

Na pijacama se mogu kupiti i gumeni opanci bez postave i bez kaiša, ali oni osim imena nemaju mnogo zajedničkog sa prvobitnim opancima koji su dio narodne nošnje.

KOMENTARI:
Loading...